Santorio ili zdravlje u brojkama :: Pula

Santorio ili zdravlje u brojkama

Matineja |

MJESTO:
Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula,
Santoriova 3, Pula, 52100

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2017 u 13:15
Kraj programa: 24.04.2017 u 14:00

RADNJA:

Petnaestero učenika od prvog do četvrtog razreda Gimnazije koji su sudjelovali u istraživanju života i rada znanstvenika s kraja 15. i početka 16. stoljeća Santorija Santorija predstavit će tijek i rezultate rada na projektu koji su proveli od početka ove školske godine: pretraživanje knjižnične građe u školskoj, Gradskoj i Sveučilišnoj knjižnici, pretraživanje relevantnih e-izvora, prisustvovanje stručnim predavanjima i stručni razgled Muzeja povijesti medicine u Padovi, gdje se nalazi dio posvećen ovome istarskom liječniku i znanstveniku.

S obzirom na to da je Santorio uglavnom poznat kao izumitelj toplomjera, naš je cilj da ga učenici pobliže upoznaju, prvenstveno kao jednog od začetnika moderne fiziologije, i to na interaktivan i multimedijalan način. Naime, učenici će u izlaganju koristiti razne digitalne alate kojima su se služili pri izradi infografike, postera, loga, prezentacije, a u sklopu predstavljanja projekta bit će prikazan videozapis o svim poduzetim radnjama u tijeku istraživanja. Na taj način želimo dati svoj doprinos promicanju kulture čitanja i knjige na svim medijima te naglasiti značaj korektnog pristupa, odabira i interpretiranja informacije.

SUDJELUJU:
nositelji projekta: 15 učenika i 2 profesorice (Elda Pliško Horvat, Marta Banco), svi učenici i nastavnici škole

OSVRT:
Sedmi sat u Talijanskoj srednjoj školi Dante Alighieri u Puli dana 24.travnja bio je posvećen knjizi i čitanju. Petnaestero učenika od prvog do četvrtog razreda gimnazije koji su sudjelovali u projektu "Santorio Santorio ili zdravlje u brojkama" u kojem su istraživali život i djelo ovog istarskog liječnika i znanstvenika s kraja 15. i početka 16. st. predstavili su tijek istraživanja i prikazali videozapis kao rezultat šestomjesečnog rada. Na predstavljanju projekta prisustvovali su svi učenici i nastavnici koji su po završetku programa imali samo riječi hvale. Svima prisutnima na kraju se obratila voditeljica projekta i inicijatorica programa, knjižničarka Elda Pliško Horvat, koja je izrazila zadovoljstvo što se već treću godinu zaredom škola aktivno uključuje u državnu manifestaciju "Noć knjige" te što se i ovaj put pokazalo da se bez znalačkog pretraživanja knjižnične građe i selektivne obrade prikupljenog materijala ne može ostvariti ozbiljno istraživanje, a da je osnova svega toga visok stupanj čitalačke pismenosti.OGANIZATOR:

Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula (Ustanova)

Santoriova 3, Pula, 52100

Santorio ili zdravlje u brojkama

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr