Čitajmo i pričajmo o/u oblacima! :: Pula

Čitajmo i pričajmo o/u oblacima!

Matineja |

MJESTO:
Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula,
Santoriova 3, Pula, 52100

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 13:10
Kraj programa: 23.04.2018 u 14:00

RADNJA:

Ove se godine učenici drugog razreda bave životom i djelom velikoga hrvatskog znanstvenika Andrije Mohorovičića. Nakon obilaska pulskih knjižnica, pretraživanja informacija na internetu i posjeta pazinskoj hidrometeorološkoj stanici, Geofizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu i DHMZ-u na Griču u Zagrebu, usvojili su mnogo informacija o temama kojima se Mohorovičić bavio na području meteorologije i seizmologije.

U jednosatnome programu učenici će na dinamičan i kreativan način prikazati što su naučili, koje su nove pojmove usvojili, što su saznali o vrstama oblaka, o tome kako nastaje bura; što je to Mohorovičićev diskontinuitet, zbog čega dolazi do potresa, što je to potresni hazard...

Koristeći raznovrsne digitalne alate u izradi plakata i postera te aplikacije za izradu multimedijalnoga kviza, učenici će nastojati potaknuti i ostale učenike na aktivno sudjelovanje. Na taj će način nastojati promicati knjižnicu kao mjesto početka svakog učenja i istraživanja te poučiti o osnovnim načelima istraživačkoga rada.

Voditeljica projekta i organizatorica programa je školska knjižničarka prof. Elda Pliško Horvat, a suradnice su nastavnica geografije, prof. Claudia Catela, i nastavnica fizike, prof. Alessia Geržević-Matošević.

 

SUDJELUJU:
učenici 2. razreda opće gimnazije (17), publika: svi učenici škole, nastavno i nenastavno osoblje

OSVRT:
Učenici su u jednosatnom programu kojemu je nazočila cijela škola prikazali rezultate istraživanja života i djela znanstvenika Andrije Mohorovičića naglasivši njegova postignuća na području meteorologije i seizmologije. Na dinamičan i kreativan način prikazali su sve etape istraživanja, osobito istaknuvši prvi korak: pretraživanje građe u Mornaričkoj knjižnici u Puli u kojoj su imali prilike vidjeti prekrasno izdanje iz 1896., dvojezični englesko-njemački "Atlas oblaka" u boji gdje se na 25 listova nalaze ilustracije oblaka s njihovom klasifikacijom i pojašnjenjima.

Po završetku izlaganja, služeći se digitalnim alatom Kahoot, pripremili su kviz za publiku koji je dodatno motivirao učenike. Na kraju programa knjižničarka se svima zahvalila istaknuvši značaj čitalačke kompetencije kao osnove za usvajanje svih ostalih oblika pismenosti.OGANIZATOR:

Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula (Ustanova)

Santoriova 3, Pula, 52100

Čitajmo i pričajmo o/u oblacima!

Čitajmo i pričajmo o/u oblacima!

Čitajmo i pričajmo o/u oblacima!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr