Naš gost – robot Matejko :: Viškovo

Naš gost – robot Matejko

Redovni |

Noć knjige 2023. provest ćemo u našoj mnogoljudnoj knjižnici s posebnim (imaginarnim) gostom – robotom Matejkom. On dolazi iz bliske budućnosti, prostora u kojem caruje umjetna inteligencija. Naša „misija“ je upoznati robota Matejka sa svim ljepotama koje nam pružaju umjetnost i književnost. Učenici 3., 6. i 8. razreda izvest će nekoliko igrokaza i monologa kojima ćemo gostu pokazati bezgranične mogućnosti uživanja u knjigama i čitanju. Slijedi druženje s učenicima 5., 6., 7. i 8. razreda. Održat ćemo „Parlaonicu“ u kojoj ćemo razgovarati o umjetnoj inteligenciji. Javit ćemo vam rezultate naše interakcije i je li se robot Matejko zainteresirao za lijepu književnost te počeo sanjati knjige.

" >

MJESTO:
Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo,
Vozišće 13, Viškovo, 51216

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 10:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 15:00

RADNJA:

Noć knjige 2023. provest ćemo u našoj mnogoljudnoj knjižnici s posebnim (imaginarnim) gostom robotom Matejkom. On dolazi iz bliske budućnosti, prostora u kojem caruje umjetna inteligencija. Naša „misija“ je upoznati robota Matejka sa svim ljepotama koje nam pružaju umjetnost i književnost. Učenici 3., 6. i 8. razreda izvest će nekoliko igrokaza i monologa kojima ćemo gostu pokazati bezgranične mogućnosti uživanja u knjigama i čitanju. Slijedi druženje s učenicima 5., 6., 7. i 8. razreda. Održat ćemo „Parlaonicu“ u kojoj ćemo razgovarati o umjetnoj inteligenciji. Javit ćemo vam rezultate naše interakcije i je li se robot Matejko zainteresirao za lijepu književnost te počeo sanjati knjige.

SUDJELUJU:
učenici trećih, četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda s razrednicama, profesorica Jasmina Mamula i školska knjižničarka Jasminka Bertović

OSVRT:
Naša ovogodišnja „misija“ bila je upoznati robota Matejka sa svim ljepotama koje nam pružaju knjige, neiscrpan izvor mašte i kreativnosti te promovirati čitanje kao neizostavni sadržaj koji obogaćuje naš stvarni život. To su na najbolji mogući način prikazale cure iz dramsko-scenske skupine, koje su pred mnogobrojnim trećašima izvele hrpu monologa te pokazale učenicima i robotu Matejku bezgranične mogućnosti uživanja u knjigama i čitanju. Prije toga smo pogledali filmić o umjetnoj inteligenciji te u laganoj diskusiji popričali o svemu dobrom, ali i manje dobrom što donosi u naše živote. Učenici od 4. do 8. razreda ispunili su anketu u kojoj su iznijeli svoja mišljenja o umjetnoj inteligenciji koja polako, ali sigurno, unosi promjene u našu stvarnost. Bilo je ovo veoma zanimljivo druženje u kojem smo zaključili da su roboti super stvar, ali i dalje nam je draže uživanje u druženju s pravim prijateljima i pravim knjigama koje naše glave čine pametnijima. Tada smo i sami u mogućnosti bolje upravljati umjetnom inteligencijom u svoju korist. Na kraju, složili bismo se s Nikom iz 3.a, koja je druženje u knjižnici završila zaključkom: „Mi smo najveća inteligencija jer smo mi stvorili robote!“.OGANIZATOR:

Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo (Ustanova)

Vozišće 13, Viškovo, 51216

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Naš gost – robot Matejko

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr