Renesansna matineja :: Osijek

Renesansna matineja

Matineja |

MJESTO:
III. gimnazija Osijek,
Kamila Firingera 14, Osijek, 31000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2016 u 13:00
Kraj programa: 22.04.2016 u 14:00

RADNJA:

Učenici će izvesti predstavu "Renesansna matineja" koja se sastoji od čitanja i uprizorenja Shakespeareovih i Cervantesovih djela popraćenih PP prezentacijama sa zanimljivostima o njima, glazbenim ulomcima te izložbama knjiga i likovnih djela.

SUDJELUJU:
učenici 1., 2., i 4. razreda, knjižničarka, profesori

OSVRT:
Sastali smo se u petak usred dana obilježiti Noć knjige, posvećenu Shakespeareu i Cervantesu. Mjesto našega susreta je bila školska dvorana jer je čitaonica školske knjižnice bila premala za ukupno 11 čitača i glumaca pred publikom koja je brojala više od 130 učenika i profesora.
Nakon prezentacije zanimljivosti iz Shakespeareova života (Marina Marić, 2.c), glumci su nam pripremili prizore iz njegovih djela "Na Tri kralja" (Anja Soldo, Marijana Matea Štrbac i Filip Pavličević, 1.f), "Hamlet" (Luka Medić i Lorena Škorić, 1.f) i "Otelo" (Ivana Klaić i Lucija Leskur, 4.a), a čitali smo i njegove sonete (Jelena Gerendaj, 4.g, Marina Marić i Petra Kristić, 2.c, mentorica knjižničarka Sanja Galic, prof.). Poslušali smo ulomke iz Verdijeve opere "Otelo" u izvedbi Marie Callas (Matija Bačić, 3.f, mentorica Lidija Neznanović, prof.). Budući da nam se Don Quijote razbolio, s vjetrenjačama ćemo se boriti sljedeće godine.
Iako je matineja Noći knjige iza nas, na nju nas na našim hodnicima podsjećaju Julija na balkonu (Gabriela Peranović, 2.c) i izložba plakata o Shakespeareu i Cervantesu (Antonela Galić i Dino Dudović, studenti 1. godine Informatologije, mentorica knjižničarka Sanja Galic, prof.) te fotografije događanja (Ena Čavar, 3.b).OGANIZATOR:

III. gimnazija Osijek (Ustanova)

Kamila Firingera 14, Osijek, 31000

Renesansna matineja

Renesansna matineja

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr