Franz Kafka :: Osijek

Franz Kafka

Redovni |

mogli pogledati svi zainteresirani posjetitelji.

" >

MJESTO:
Osnovna škola "Tin Ujević",
Opatijska 46, Osijek, 31000

Program je otvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2024 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2024 u 12:00

RADNJA:

Učenici u školskoj knjižnici sa školskom knjižničarkom proučavaju enciklopedijski članak mrežnog izdanja Hrvatske enciklopedije o književniku Franzu Kafki i izdvajaju najzanimljivije biografske elemente koje će ugraditi u svoj uradak, a zatim uz pomoć učitelja likovne kulture skiciraju stripovne sličice. U 13 sličica/kadrova prikazuju rođenje, složeni odnos s ocem, obrazovanje, najvažnija književna djela, tematsko-idejni sloj te strip zaokružuju "kafkijanskim" prizorom apsurda iz svakodnevnog života, kao hommage cijenjenom europskom književniku. Korištenjem bijelog hamer-papira i crnog tuša u likovnom izričaju, dočarat će se složeni svijet dualnosti Kafkina svijeta, svijeta životinjskih metafora i preobrazbi. 

Stripom o Franzu Kafki obilježavamo 100. obljetnicu smrti avangardnog književnika koji je svojim književnim tekstovima nagovijestio distopijske situacije borbe s birokratskim kontrolnim mehanizmima u modernom društvu, društvenu otuđenost, položaj pojedinca u svijetu nepravednog pravnog sustava te egzistencijalnu tjeskobu kao posljedicu svega. Kafkin svijet apsurdnih situacija prisutan je i u današnje (kataklizmičko) vrijeme. Strip će biti izložen u školskom prostoru kako bi ga mogli pogledati svi zainteresirani posjetitelji.

SUDJELUJU:
učenici likovne skupine predmetne nastave, učitelj Likovne kulture Marin Meković, stručna suradnica školska knjižničarka Slađana Rem

OSVRT:
Izložba stripa "Kafka" u školskoj knjižnici.OGANIZATOR:

Osnovna škola "Tin Ujević" (Ustanova)

Opatijska 46, Osijek, 31000

Franz Kafka

Franz Kafka

Franz Kafka

Franz Kafka

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr