Radionica i predavanje za vrtićki uzrast :: Dubrovnik

Radionica i predavanje za vrtićki uzrast

Redovni |

MJESTO:
Dubrovačke knjižnice Dubrovnik,
Ulica od Puča 6, Dubrovnik, 20000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 17:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 18:00

RADNJA:

Uvodni stručni logopedski dio „Zašto je važno djeci čitati naglas“ održat će logopedinja Kristina Spajić. Potom slijedi interaktivni igrokaz slikovnice „Vrlo gladna gusjenica“ (Eric Carle). Aktivnost je zamišljena kao druženje desetero djece i desetero roditelja, uz pripovijedača (odgojiteljica), pomagača i gitarista ili klasičnu glazbu u pozadini (Prokofijev, Debussy, Grieg). Tijekom igrokaza će se preko taktilnog modaliteta pogađati jestivi predmeti (realni ili umjetni) i usvajati dani u tjednu. Na kraju bi se iznio pokoji aforizam i ljekovita pouka priče.

SUDJELUJU:
djeca i voditelji

OSVRT:
Drugu radionicu u sklopu Noći knjige namijenjenu vrtićkom uzrastu i roditeljima vodile su logopetkinja Kristina Spajić i odgajateljica Nada Erceg, a održala se u Saloči od zrcala 23. travnja. Moderatorica događanja bila je knjižničarka Nikolina Miloslavić.
Uvodno je Spajić objasnila roditeljima zašto je važno djeci čitati naglas jer se između ostalog osvještava glasovna struktura riječi, prati se tekst prstom, uči se kako se drži knjiga, potiče se pisanje prstićima i slično. Uslijedio je interaktivni igrokaz slikovnice „Vrlo gladna gusjenica“ autora Erica Carla s klasičnom glazbom u pozadini. Tijekom igrokaza djeca su preko taktilnog modaliteta pogađala jestive predmete i usvajala dane u tjednu.
Na kraju radionice istaknute su poruke kako za 'knjige uvijek ima vremena' i kako se 'knjigama nikad ne potroši baterija'!OGANIZATOR:

Dubrovačke knjižnice (Narodna knjižnica)

Ulica od Puča 6, Dubrovnik, 20000

Radionica i predavanje za vrtićki uzrast

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr