Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti :: Osijek

Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti

Redovni |

MJESTO:
Muzej likovnih umjetnosti,
Europska avenija 9, Osijek, 31000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 16:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 18:00

RADNJA:

Ovogodišnji program Noći knjige u Muzeju likovnih umjetnosti interdisciplinarno će se uklopiti u program izložbe "Nastavit će se... strip i vizualna kultura u Hrvatskoj". Knjižnica i Pedagoško-edukativni odjel Muzeja u suradnji sa studentima 1. godine diplomskih studija "Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama" i "Mediji i odnosi s javnošću" Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku odradit će interdisciplinarnu radionicu koja će na inovativan i poučan način poslužiti kao sredstvo predstavljanja djelatnosti i fundusa Muzeja kroz formu stripa, ali i novoosnovane knjižnice u sastavu Muzeja. 

Kako bi se osiguralo pridržavanje epidemioloških mjera, radionica će se provesti u digitalnoj formi, a krajnji rezultat bit će prezentiran u sklopu nastave kolegija "Teorija medijske umjetnosti".

SUDJELUJU:
studenti 1. godine diplomskog sveučilišnog studija "Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama" i "Mediji i odnosi s javnošću" Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

OSVRT:
Program "Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti" uspješno se održao u skladu s epidemiološkim mjerama putem digitalnih platformi.

Tjedan uoči Noći knjige, studenti su u manjim grupama posjetili knjižnicu Muzeja likovnih umjetnosti kako bi se upoznali s njezinim prostorom i fondom, a knjižničarka Valentina Stantić pripremila im je građu o obiteljima Pejačević i Prandau-Normann kako bi istražili i prikupili relevantne podatke o pozadinskim pričama plemića i plemkinja iz navedenih obitelji koje su bile povezane sa zadatkom.

Knjižničarka je odabrala navedene obitelji iz razloga fokusiranja programa na predstavljanje slika iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti, a studenti 1. godine diplomskog studija "Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama" i "Mediji i odnosi s javnošću" trebali su na inovativan i poučan način javnosti predstaviti slike iz fundusa kroz formu stripa (demistifikacija Muzeja).

Putem humorističnih opisa koje su studenti dodijelili svakoj reprodukciji slike razbijen je klasičan kontekst umjetničkog djela, dajući mu potpuno novu vremensku dimenziju i semiotiku značenja. Radovi studenata predstavljeni su u sklopu nastave, a najkreativnija grupa dobila je poklon u obliku muzejskih suvenira i publikacija.

Također, u sklopu Noći knjige, studentima je održano stručno vodstvo o aktualnoj izložbi „Nastavit će se... strip i vizualna kultura u Hrvatskoj“ uz koju je aktivnost interdisciplinarno povezana.OGANIZATOR:

Muzej likovnih umjetnosti (Ustanova)

Europska avenija 9, Osijek, 31000

Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti

Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti

Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti

Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti

Strip kao medij: moć intermedijalne umjetnosti

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr