Book Patrol: male slobodne knjižnice u pulskim parkovima :: Pula

Book Patrol: male slobodne knjižnice u pulskim parkovima

Redovni |

MJESTO:
Park Montezaro i Mornarički park, Pula,
, Pula, 52100

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2023 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2023 u 14:00

RADNJA:

Projekt „Book Patrol“ posvećen je aktivnostima uz male slobodne knjižnice u svrhu njegovanja navika druženja uz knjigu i poklanjanja knjiga. Zamisao projekta je uključivanje učenika u unaprjeđivanje kvalitete života lokalne zajednice te volonterski rad. U suradnji s Gradom Pula, u gradskim će se parkovima postaviti tri umjetnički oslikane kućice za knjige u cilju promoviranja čitanja i interakcije sa zajednicom.

U povodu obilježavanja Noći knjige, "čuvari malih slobodnih knjižnica" – učenici, nastavnici, knjižničari pulskih osnovnih i srednjih škola, okupit će se uz male slobodne knjižnice u Parku Monte Zaro i u Mornaričkom parku te u okviru interdisciplinarnog programa u izvedbi učenika prezentirati projekt „Book Patrol“ kao prostor inspiracije u kutku prirode, prostor druženja i bogatstva ideja. U programu će se istaknuti otvoren, neposredan pristup knjigama te njihov utjecaj na ljudsko pamćenje, znanje i maštu. Povezano s ovogodišnjom temom manifestacije – umjetnom inteligencijom, sudionici programa osvrnut će se i na važnu karakteristiku malih slobodnih knjižnica – prednost prenosivosti tiskanih knjiga, bez posredstva tehnološkog signala, zbog koje je knjigu moguće čitati svugdje i u svakom trenutku. Poticajno djelovanje knjige je i u stvaranju prijateljstva te uzajamnosti odnosa prema knjizi i „drugima“, a odražava se u geslu malih slobodnih knjižnica: posudi, vrati ili pokloni – knjigu.

SUDJELUJU:
učenici osnovnih i srednjih škola, nastavnici, knjižničari, građani

OSVRT:
U okviru manifestacije Noć knjige predstavljene su dvije kućice za knjige kao dio projekta Book patrol u suradnji s Gradom Pula, Čitateljskim klubom i Vijećem učenika OŠ Monte Zaro, ravnateljicom Brankom Sironić Buić, knjižničarkom Dragicom Pršo, umjetničkom skupinom "Literarna kavana" Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula, profesoricom Morena Rumora i volonterima - učenicima 3.c, izvođačicama programa otvorenja "Čitanje na(raz)glas" Noemi Đekić i Ivonom Kokotec i knjižničarkom Željkom Kondić Dabo te autorima kućica Ornelom Benčić Žerić, Edinom Žerićem i umjetnikom Borutom Skokom. Događanju je prisustvovao gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Emina Popović Sterpin. Upućuju se zahvale Gradu Pula, DV-SI "Rin Tin Tin" Pula-Pola na prikupljanju knjiga, podršci i dolasku i Castrumu Pula na montiranju kućica u Parku Monte Zaro i u Mornaričkom parku.

Pozivaju se građani da posjete obližnju kućicu u svojem gradu, uzmu knjigu, vrate ili donesu drugu. Širimo zajedno ljubav prema knjigama i radujmo se s knjigom!OGANIZATOR:

Osnovna škola Monte Zaro Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula (Ustanova)

Boškovićev uspon 24; Kandlerova 48, Pula, 52100

Grad Pula ()

, ,

Book Patrol: male slobodne knjižnice u pulskim parkovima

Book Patrol: male slobodne knjižnice u pulskim parkovima

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr