Sloboda knjigama i idejama! :: Osijek

Sloboda knjigama i idejama!

Redovni |

MJESTO:
Strojarska tehnička škola Osijek,
Istarska ulica 3, Osijek, 31000

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 13:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 19:00

RADNJA:

Sloboda našeg postojanja i bivanja u svijetu onako kako mi to želimo naše je pravo. A knjige sadrže ideje koje nam pomažu u shvaćanju i ostvarivanju naše slobode. Istraživat ćemo listajući knjige, čitajući poglavlja i raspravljati o idejama te stvarati svoja remek-djela i predstaviti ih svijetu kao i uvijek u Knjižnici STŠOS-a.

SUDJELUJU:
učenici Strojarske tehničke škole Osijek

OSVRT:
Strojarskoj tehničkoj školi Osijek, odnosno Knjižnici STŠOS ovo je treće sudjelovanje u Noći knjige i ove godine je knjižničarka priredila dva programa.
Prvi sudionici radionice o Slobodi i Blackout poeziji bili su učenici 3.TE s razrednicom Ines Burazin, koji su i prošle godine sudjelovali u Noći knjige u školskoj knjižnici te je plan da sudjeluju i sljedeće kada će biti maturanti, a sudjelovali su i učenici prvog razreda te je plan za nagodinu isti i za njih kako bi se stvorio kontinuitet u obilježavanju Noći knjige s istim učenicima. Pokušaj suradnje s nastavnicama hrvatskog jezika napokon je urodio plodom te se ove godine priključila radionici s učenicima prvih razreda nastavnica Inga Čunović.
Nakon upoznavanja učenika s manifestacijom Noć knjige, raspravljalo se o slobodama i pravima koje imamo, a potom su učenici čitali odabrane ulomke iz 8 izabranih djela. U odlomcima su tražili prava i slobode o kojima su pričali te su rješavali radni list, a potom su se upoznali s Blackout poezijom i na istim uručenim poglavljima stvarali su svoja djela, koja su potom izložena u holu škole, ali i na mrežnoj stranici škole te društvenoj mreži.
Prema provedenoj evaluaciji, tema i njezina drukčija obrada, ali i činjenica da je svatko radio na svom poglavlju te anonimno, jako im se svidjela.OGANIZATOR:

Strojarska tehnička škola Osijek (Ustanova)

Istarska ulica 3, Osijek, 31000

Sloboda knjigama i idejama!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr