U potrazi za Ivanom :: Donja Stubica

U potrazi za Ivanom

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Donja Stubica,
Toplicka c. 27, Donja Stubica, 49240

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2024 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2024 u 10:00

RADNJA:

Književni susret sa spisateljicom Sanjom Lovrenčić. Cilj nam je obilježiti veliku 150-tu obljetnicu rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, upoznati ih s njenom bogatom biografijom i književnim djelom. U razgovoru sa spisateljicom učenici će moći postaviti pitanja o radu Sanje Lovrenčić te usporediti književne sudbine dviju spisateljica.

 

SUDJELUJU:
učenici šestih razreda, članovi Čitateljskog kluba, Dramske grupe i Multimedijalne grupe

OSVRT:
Ovogodišnja Noć knjige provodila se u cijeloj Hrvatskoj pod motom "Štivo je neuništivo" sa zaštitnim znakom dinosaura koji čita. To ne znači da su čitači izumrla bića nego da je štivo nešto što postoji stoljećima i vjerujemo da će preživjeti i naredna stoljeća. Upravo zbog toga u našoj školi smo se odlučili za temu "Stotinu i pedesete obljetnice rođenja Ivane Brlić Mažuranić" čije je štivo stvarno neuništivo. U školi smo 26. travnja ugostili poznatu spisateljicu Sanju Lovrenčić koja je napisala nagrađenu knjigu "U potrazi za Ivanom". Medijateka je bila prepuna, na susret sa spisateljicom su došli svi učenici šestih razreda, 7.a razred i 5.b razred. Na početku književnoga susreta članice Čitateljskog kluba AZ koje vodi učiteljica Anamarija Grabušić predstavile su slikovnicu o Ivani Brlić Mažuranić, koju su napravile upravo uz sto i pedesetu obljetnicu njezina rođenja. Naša gošća je pričala o svojim saznanjima o životu Ivane Brlić Mažuranić do kojih je došla preko njezinog dnevnika i pisama. Ivana je počela pisati dnevnik sa 14 godina kad je od majke dobila posebnu bilježnicu za pisanje dnevnika. U ono vrijeme kad je Ivana živjela nije bilo današnjih mogućnosti komunikacije, postojao je samo papir i olovka. Ivana je kroz svoj život napisala stotine pisama, najviše je pisala iz Slavonskoga Broda svojoj majci koja je živjela u Zagrebu. Sanja Lovrenčić je proučila Ivanin dnevnik i pisma i na temelju toga napisala roman koji pripovijeda priču o Ivaninom životu.
Bilo nam je izuzetno ugodno i lijepo ugostiti spisateljicu koja nam je mogla ispričati tolike činjenice o teškom, ali plodonosnom životu velike spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.OGANIZATOR:

Osnovna škola Donja Stubica (Ustanova)

Toplička cesta 27, Donja Stubica, 49243

U potrazi za Ivanom

U potrazi za Ivanom

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr