Čitanje i igra uz vodstvo robota :: Obrovac Sinjski

Čitanje i igra uz vodstvo robota

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski,
Obrovac Sinjski 242/c, Obrovac Sinjski, 21241

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 16:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 18:00

RADNJA:

U Noći knjige planiramo igru u kojoj djeca čitaju ili slušaju ulomke iz priče. Ponekad će se ulomci kriti iza QR koda koji će očitati robot kojim djeca upravljaju, a ponekad će djeca morati poslušati ulomak i na kraju ulomka doći do rješenja koje će im biti odgovor kako da njihov robot nastavi put.

Na kraju puta i čitanja/slušanja priče djeca sudjeluju u kvizu kojim ćemo provjeriti koliko su zapamtili te u igri u kojoj crtaju obrise likova ili predmeta iz priče, a robot prepoznaje što su nacrtali. 

SUDJELUJU:
učenici, roditelji, knjižničarka, učitelj informatike, razrednici

OSVRT:
U petak 21.travnja je u školskoj dvorani održana Noć knjige za sve zainteresirane učenike od 1. do 4. razreda. Budući da je ovogodišnja tema Noći knjige 2023. “Sanjaju li roboti elektične knjige?”, učitelj informatike Stipe Radić i knjižničarka Jelena Zujić udružili su snage i osmislili program u kojem su učenici slušali ulomke iz priče “Kjel, crna labud-ptica” Želimira Hercigonje, upravljali robotima kako bi došli do QR kodova sa zadatcima, a zatim po učionicama tražili rješenja svojih zadataka.

Ovo je prvi put da smo se uživo uključili u najmasovniju nacionalnu manifestaciju koja promiče knjigu i čitanje (dosad smo Noć knjige obilježavali online programom). Nadamo se da ćemo s programom uživo nastaviti i dogodine.OGANIZATOR:

Osnovna škola Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski (Ustanova)

Obrovac Sinjski 242/c, Obrovac Sinjski, 21241

Čitanje i igra uz vodstvo robota

Čitanje i igra uz vodstvo robota

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr