S Markom i Darkom po Splitu :: Split

S Markom i Darkom po Splitu

Redovni |

MJESTO:
Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata,
Dioklecijanova 7, Split, 21000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 12:00
Kraj programa: 22.04.2022 u 14:00

RADNJA:

Završna tematsko-interpretativna šetnja u povodu obilježavanja Godine Marka Marulića. Nakon godinu dana zajedničkih šetnji Splitom, došlo je vrijeme i za završnu šetnju kojom ćemo proslaviti 500 godina od tiskanja "Judite". Kroz proteklu godinu dana živjeli smo Split iz vremena Marka Marulića, gledali smo trgove, kuće i ulice njegovim očima, saznali smo gdje je pisao, s kim se družio, a šapnuli smo si na uho i pokoju tajnu... Zavoljeli smo renesansni Split, a također smo shvatili kako vrijeme u kojem je živio Marul nije toliko drugačije od našeg vremena. 

Noć knjige započinje upravo danom kad završava Godina koju je odredio naš Sabor kako bismo proslavili našeg začinjavca i imali na umu važnost tiskanja "Judite" na hrvatskom jeziku. Dođite 22. travnja u 12 sati ispred crkve Svetog Duha kako bismo zajedno obilježili i zaključili ovu važnu godinu! Čekam vas!

OBAVIJEST:

Zbog najavljene kiše, šetnja "S Markom i Darkom" seli se u zatvoreni prostor. Družit ćemo se s našim Marulom u jednoj od ondašnjih kuća u kojima je vrvio društveni život. Centar Zlatna vrata otvorio nam je svoj prostor na prvom katu i uz šapat vjetra i kiše uživat ćemo grad i Marula uz prezentaciju fotografija i uz priče o renesansnom Splitu, o druženjima, događanjima, putovanjima, zgodama... Neće to biti sat književnosti ni povijesti; stvorit ćemo poseban ugođaj u kojem ćemo povezati današnje vrijeme i vrijeme renesanse koja je obilježila ovaj prostor u vrijeme Marula.

Dođite u podne u Zlatna vrata na prvi kat, prijavite se na događaj i uživajte!

SUDJELUJU:
Božidarka Šćerbe Haupt (Exploring Croatia with Darka), Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata

OSVRT:
Interpretacijska šetnja S Markom i Darkom po Splitu je 22.4.2022. u okviru Noći knjige izvedena u obliku prezentacije u prostorima Centra za kulturu i cjeloživotno učenje Zlatna vrata. Posjetitelji su bili jako zadovoljni.OGANIZATOR:

Božidarka Šćerbe Haupt (Exploring Croatia With Darka) (Ostalo)

Kneza Ljudevita Posavskog 12, Split, 21000

S Markom i Darkom po Splitu

S Markom i Darkom po Splitu

S Markom i Darkom po Splitu

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr