Biram što čitam - poticanje čitanja slobodnim izborom lektire :: Pula

Biram što čitam - poticanje čitanja slobodnim izborom lektire

Redovni |

MJESTO:
Strukovna škola Pula,
Zagrebačka 22, Pula, 52100

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 10:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 16:00

RADNJA:

Izložba plakata na temu pročitanih knjiga koje su izradili učenici 1.c (frizer) i 4.b (tehničar nutricionist) razreda nakon što su na nastavnim satima hrvatskog jezika obradili lektiru po vlastitom izboru. Učenici su imali slobodu izabrati knjigu koju žele. Nakon čitanja imali su zadatak prezentirati svoj izbor drugim učenicima u razredu tako da radnju prepričaju do zapleta, da izdvoje najdraži citat i da daju svoju preporuku uz argumentaciju zašto knjigu preporučuju baš toj skupini potencijalnih čitatelja. Učenici su vježbali jezično izražavanje odgovarajući i na pitanja drugih učenika u razredu. Po završetku aktivnosti, vršnjački su se vrednovali i samovrednovali prema ranije dogovorenim kriterijima. Kreativni izričaji njihovih plakata izloženi su na panou 25. travnja 2022. godine. Cilj je programa aktivno uključenje u proces vlastitog obrazovanja i preuzimanje odgovornosti za odabir knjige, sve u svrhu poticanja čitanja.

SUDJELUJU:
Ivana Matić, prof.; Ana Milovan, prof. i mag. bibl.; učenici 1.c razreda (frizer) i učenici 4.b razreda (tehničar nutricionist)

OSVRT:
Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige bilo je posvećeno slobodi. Učenici su slobodno odabrali knjigu koju žele pročitati i potom je predstavili drugim učenicima u razredu prema unaprijed dogovorenim smjernicama.
Sudjelovali su učenici 1. c (frizer) i 4. b (tehničar nutricionist) razreda, njihova nastavnica hrvatskog jezika Ivana Matić, prof. i školska knjižničarka Ana Milovan, prof. i mag. bibl.
Plakati učenika nastali tijekom provođenja ove aktivnosti izloženi su na panoima u hodniku škole 25. travnja 2022. godine.
Jedna je učenica napisala esej "Knjiga kao prostor slobode" zaokruživši tako ovaj program poticanja čitanja slobodnim izborom lektire "Biram što čitam".OGANIZATOR:

Strukovna škola Pula (Ustanova)

Zagrebačka 22, Pula, 52100

Biram što čitam - poticanje čitanja slobodnim izborom lektire

Biram što čitam - poticanje čitanja slobodnim izborom lektire

Biram što čitam - poticanje čitanja slobodnim izborom lektire

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr