Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica :: Garešnica

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Garešnica,
Kolodvorska 4, Garešnica, 43280

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 08:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 18:00

RADNJA:

U povodu Noći knjige učenici razredne nastave Osnovne škole Garešnica sudjelovat će u sljedećim aktivnostima: 1. Pisanje literarnog rada na temu "Knjiga kao prostor slobode". Radovi će se prikupljati kroz mjesec travanj od strane zainteresiranih učenika razredne nastave i odabrat će se tri najbolja rada. 2. Učenici u razredu pričaju priču po izboru. 3. Čitanje priče učenicima, razgovor o pročitanom i likovna radionica. 4. Književni kviz: Pogodi o kojem je naslovu ili liku riječ.

SUDJELUJU:
učenici 2.b razreda, 3.a i 3.b razreda, 4.a i 4.b razreda i Područne škole Garešnički Brestovac

OSVRT:
Povodom Noći knjige tri učenice 3.b razreda pomoću lutkica ispričale su priču Ružno pače. Videozapisi su dostupni na stranici Virtualne knjižnice.

Povodom Noći knjige u Područnoj školi Tomašica učenicima je pročitana priča, te su razgovarali o pročitanom. Zatim je zadatak učenika na pripremljene straničnike bio napisati zašto vole čitati i/ili zašto misle da je čitanje važno. Učenici su straničnike ukrasili, te je izrađena Virtualna izložba koja prikazuje izrađene straničnike. (9 sudionika)

Povodom Noći knjige u Područnoj školi Garešnički Brestovac učenicima 2. i 3. razreda je pročitana priča, te su razgovarali o pročitanom. Zatim je zadatak učenika na pripremljene straničnike bio napisati zašto vole čitati i/ili zašto misle da je čitanje važno. Učenici su straničnike ukrasili, te je izrađena Virtualna izložba koja prikazuje izrađene straničnike. (20 sudionika)

Učenici 3.a i 3.b razreda sudjelovali su u književnom kvizu. Učenici su kroz pitanja imali zadatak odgonetnuti o kojem je liku ili naslovu riječ. Natjecale su se dvije ekipe po 6 učenika iz svakog razreda, a ostali učenici bili su navijači. Svaki razred imao je priliku odgovoriti na 25 pitanja. Nakon neizvjesne borbe obje su ekipe osvojile jednak broj bodova (21), te su svi učenici dobili prigodan straničnik. (38 sudionika)

Učenici 2.b razreda također su sudjelovali u književnom kvizu "Odgonetni o kojem je naslovu ili liku iz priče riječ". Natjecale su se 4 ekipe po 5 ili 6 učenika. Učenicima je bilo postavljeno 48 pitanja, a na neka pitanja ni jedna ekipa nije znala točan odgovor. Prvo mjesto osvojila je Ekipa 2 s osvojenih 16 bodova, drugo mjesto Ekipa 4, s osvojenih 11 bodova i Ekipa 1 i 3 dijelile su treće mjesto s osvojenih 7 bodova. svi učenici dobili su prigodne straničnike. (22 sudionika)

U 4.a razredu održana je radionica. Učenici su imali zadatak izrezati lutkice i uvježbati tekst. Nakon toga su po skupinama odradili igrokaz. (21 sudionik)

Zainteresirani učenici razredne nastave imali su mogućnost napisati literarni rad ili ilustrirati straničnik za nagradu. U natječaju su sudjelovali učenici 3.a i 3.b razreda. U knjižnicu je pristiglo 7 straničnika i 9 literarnih radova. Troje učenika 3.a razreda napisalo je priču po izboru, a 6 učenika 3.b razreda napisalo je književnu preporuku ili rad na temu "Knjiga kao prostor slobode." Za nagradu su odabrana tri rada, straničnik učenice 3.b razreda M.T., rad na temu Knjiga kao prostor slobode učenice 3.b razreda A.H. i rad naziva Bijela tajna učenice 3.a razreda I.S.OGANIZATOR:

Osnovna škola Garešnica (Ustanova)

Kolodvorska 4 , Garešnica, 43280

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Noć knjige u Osnovnoj školi Garešnica

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr