Knjiga u ruci – zdravlje u srcu! :: Kloštar Ivanić

Knjiga u ruci – zdravlje u srcu!

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić,
Naftaplinska 23/a, Kloštar Ivanić, 10312

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 11:30

RADNJA:

Promicanje čitanja knjiga, priča, pjesama i drugih tiskanih izraza i načina na koji nam obogaćuju unutarnji svijet i kako nas održavaju zdravijima u teškim vremenima. U programu sudjeluju tri vrtićke skupine: 

Srednja vrtićka skupina "Mišići" 
Čitam prijatelju – jedno dijete drugima čita priču Crvenkapica.

Predškolska skupina "Perlice" 
Promocija slikovnice "Što sve jedno slovo može", koju su izradila djeca zajedno sa svojim odgajateljicama, a tiskanje financijski samoinicijativno potpomogli roditelji. Slikovnica priča jednu ljubavno-abecednu priču. Izrada slikopriča prema tematici koju su izabrala djeca. 
Izrada zagonetki s tekstom i crtežom. Izrada stripa "Naša priča". Kviz asocijacija s poznatim pričama i bajkama za djecu. Igrokaz "Pčelica Jelica i medo Edo".

Predškolska skupina "Bubamare"
"Priča u igri, igra u priči" – prema knjizi Dušice Bojović. Suradnja odgajateljica i djece u kojoj djeca svojim sudjelovanjem i onomatopejskim prikazom dijelova radnje pojačavaju efekt priče čiju osnovu pripovjeda odgajateljica, a može, s obzirom na dječje sudjelovanje krenuti u bilo kojem smjeru.

SUDJELUJU:
djeca odgojnih skupina, odgajatelji odgojnih skupina, Stručni tim vrtića

OSVRT:

Noć Knjige je u našem vrtiću obilježena mnogim aktivnostima u većinom starijim odgojnim skupinama. Zbog pandemije koronavirusa aktivnosti su svedene na realizaciju unutar odgojnih skupina.

Srednja odgojna skupina Mišići je pripremila priču Crvenkapicu koju je predstavila djevojčica Gita u rubrici Gita Čita. U predškolskoj skupini Perlice pripremljene su mnoge aktivnosti kojima se poticala dječja aktivnost i angažiranost te izražavanje kroz mnoge vidove pisane riječi.

Djeca su dugo vremena bila u projektu upoznavanja slova i abecede što je rezultiralo radom na slikovnici "Što sve jedno slovo može". Slikovnicu su izradila djeca uz pomoć svojih odgajateljica. Ona je naknadno tiskana i objavljena sredstvima koja su prikupili roditelji djece iz odgojne skupine. Slikovnica kroz priče o životinjama djecu upoznaje s riječima na određeno slovo. Ova se odgojna skupina upoznala sa stripom kao 9. vidom likovne i izražajne umjetnosti na način da su "čitali" stripove, a kako je crtež osnovno izražajno sredstvo djece predškolske dobi, tako su i sami poželjeli crtati stripove. Neki su stripovi bili individualna djelca, dok su drugi nastali kao grupni napori.

Priređen je i igrokaz "Pčelica Jelica i medo Edo" prema promotivnoj slikovnici Ministarstva poljoprivrede. U ekološkom raspoloženju se ostalo i dalje tako da je uz Međunarodni dan voda i Dan planeta Zemlje nastala slikovnica "Voda" koja je kasnije uređena kao audiovizualna slikovnica.

Predškolska skupina Bubamare je organizirala igru u riječi i riječi u igri uz prezentaciju ove aktivnosti gdje djeca na raznolike načine trebaju dočarati riječi koje se pojavljuju u priči.

Puno više informacija na:
https://djecjivrtic-proljece.hr/component/content/article/508.htmlOGANIZATOR:

Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić (Ustanova)

Trg svetog Ivana 1 , Kloštar Ivanić, 10312

Knjiga u ruci – zdravlje u srcu!

Knjiga u ruci – zdravlje u srcu!

Knjiga u ruci – zdravlje u srcu!

Knjiga u ruci – zdravlje u srcu!

Knjiga u ruci – zdravlje u srcu!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr