Namaste đi - hindski na vrh jezika :: Zagreb

Namaste đi - hindski na vrh jezika

Redovni |

MJESTO:
KGZ - Knjižnica Knežija,
Albaharijeva 7, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 18:00
Kraj programa: 23.04.2019 u 19:30

RADNJA:

Gošća u Noći knjige u Knjižnici Knežija je Marijana Janjić, autorica knjige "Namaste đi – hindski na vrh jezika", u izdanju Indijskoga kulturnoga centra Zagreb. Knjiga je namijenjena svima koji žele na putovanju Indijom lakše komunicirati s domaćinima i poštivati pravila bontona.

Knjiga je nastala kao rezultat suradnje dvoje autora, Marijane Janjić, indologinje, i Bharata Singha, lektora za hindski jezik. Na 64 stranice u boji koje stanu u svaki džep, autori donose fraze na hindskome pisane na latinici i na devanagarici, uz prijevod na hrvatski. Fraze će poslužiti u mnogim prilikama putniku u Indiju: od upoznavanja do razgovora, dobivanja informacija na odmorištu, u restoranu, na kolodvoru itd.

Živopisne fotografije svojim bojama dočaravaju indijski svijet, a savjeti o snalaženju u razgovoru s taksistom, u hramu, kod liječnika, o cjenkanju... pomoći će onima koji se po prvi put otiskuju u indijske krajeve ali i iskusnijima.

SUDJELUJU:
Marijana Janjić, posjetitelji

OSVRT:
Iznimno zanimljivo, živopisno i edukativno predavanje indologinje Marijane Janjić o indijskoj svakodnevici, bontonu i kulturnoj specifičnosti pobudilo je interes posjetitelja toliko da su se pitanja nizala jedno za drugim.Pokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

KGZ - Knjižnica Knežija (Narodna knjižnica)

Albaharijeva 7, Zagreb, 10000

Namaste đi - hindski na vrh jezika

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr