Novaljski štajuni – vjetrovi, bonace i ragani :: Zagreb

Novaljski štajuni – vjetrovi, bonace i ragani

Redovni |

Premda je knjiga naslovno naznačena na Novalju, ona je ujedno i meteorološka knjiga o cijelome sjevernodalmatinskom otoku Pagu, i to prva takve vrste, te se može smatrati doprinosom kulturnom nasljeđu toga područja. Uz stručne sadržaje knjiga sadži i zanimljive bilješke iz starih spisa i ljetopisa koji se odnose na vrijeme i meteorologiju općenito, kao i opise zanimljivih, štetnih i opasnih vremenskih događaja u suvremeno doba. Knjiga je obogaćena prikupljenim vremenskim izrekama iz pučke meteorologije otoka Paga te opisima meteorološke naravi u djelima hrvatskih spisatelja koja se odnose na otok Pag.

" >

MJESTO:
Državni hidrometeorološki zavod,
Grič 3, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2017 u 18:20
Kraj programa: 21.04.2017 u 18:35

RADNJA:

Knjiga "Novaljski štajuni – vjetrovi, bonace i ragani", čiji je autor Milan Sijerković, ukupno je 21. Sijerkovićevo stručno-popularno djelo s poručja meteorologije, među kojima su i četiri dječje slikovnice. Od njih su 10 djela, uključujući i naznačeno, knjige o vremenu pojedinih mjesta ili područja u Hrvatskoj. Premda je knjiga naslovno naznačena na Novalju, ona je ujedno i meteorološka knjiga o cijelome sjevernodalmatinskom otoku Pagu, i to prva takve vrste, te se može smatrati doprinosom kulturnom nasljeđu toga područja. Uz stručne sadržaje knjiga sadži i zanimljive bilješke iz starih spisa i ljetopisa koji se odnose na vrijeme i meteorologiju općenito, kao i opise zanimljivih, štetnih i opasnih vremenskih događaja u suvremeno doba. Knjiga je obogaćena prikupljenim vremenskim izrekama iz pučke meteorologije otoka Paga te opisima meteorološke naravi u djelima hrvatskih spisatelja koja se odnose na otok Pag.

SUDJELUJU:
Milan Sijerković

OSVRT:
Milan Sijerković je autor kod kojega je odmah vidljivo da mu zanimanje nije nikad bilo samo profesija nego i strast i ljubav i posvećenost. Upravo ga je ta njegova osobina uzdignula od ostalih koji se bave istim ili sličnim područjem. Profesionalaca je puno, ali istaknu se oni koji profesiji udahnu neki drugačiji duh. Oni s kojima profesija postaje istovremeno originalna i životna. Treba još istaknuti ljepotu jezika njegovih knjiga koje se sve odlikuju lijepim poetskim konstrukcijama, pa povrh toga iznimnu jezičnu profinjenost i narativno bogatstvo zbog kojeg su njegove knjige važan doprinos i kulturnom bogatsvu Hrvatske.OGANIZATOR:

Državni hidrometeorološki zavod (Ustanova)

Ravnice 48, Zagreb, 10000

Novaljski štajuni – vjetrovi, bonace i ragani

Novaljski štajuni – vjetrovi, bonace i ragani

Novaljski štajuni – vjetrovi, bonace i ragani

Novaljski štajuni – vjetrovi, bonace i ragani

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr