Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina :: Zagreb

Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina

Redovni |

MJESTO:
Državni hidrometeorološki zavod,
Grič 3, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2017 u 18:00
Kraj programa: 21.04.2017 u 18:20

RADNJA:

U godini u kojoj obilježavamo 70 godina organiziranog i službenog postojanja meteorološke i hidrološke službe u Hrvatskoj, prisjetit ćemo se ogromnog blaga koje ostaje sačuvano u pisanoj riječi naših djelatnika kroz sve ove godine. Bilo bi nepravedno DHMZ promatrati samo kroz prizmu njegove uloge operativne institucije, jer u kontekstu održivog razvoja u društvu nužan uvjet je neprekidno praćenje novih spoznaja i vlastito istraživanje na području meteorologije i hidrologije na dobrobit cijele društveno-gospodarske zajednice. Najbolji dokaz da smo to dobro radili je činjenica da je proteklo punih 40 godina otkako Zavod ima status znanstveno-istraživačke pravne osobe u području prirodnih znanosti. Brojni znanstveno-istraživački radovi, redovite ili povremene publikacije, knjige i brošure neizbrisiv su trag djelovanja naših zaposlenika i neprocjenjivo bogatstvo hrvatske meteorologije i hidrologije – starijima podsjetnik, a mlađima poticaj da nastave pomno utrtim tragom još bolje kako bi u idućih 70 godina postigli više i dosegli dalje...

SUDJELUJU:
Branka Ivančan-Picek

OSVRT:
Proslava je ove godine bila veća jer slavimo 70 godina Državnog hidrometeorološkog zavoda. A tada, davne 1947., sve je počelo s knjigama, i ljudima koji gledaju u budućnost i odvaže se krenuti dalje. Onoliko koliko se u nekom vremenu može.
Odmah nakon osnutka Zavoda, osnovana je knjižnica. Početni fond činilo je stotinjak djela iz meteorologije, hidrologije i srodnih disciplina. Donirali su ih uglavnom ondašnji radnici Zavoda. Učinili su to sa željom i sviješću o potrebi sustavnog prikupljanja stručnih i znanstvenih publikacija za vlastite potrebe i potrebe zainteresiranih ustanova i pojedinaca. Znali su da ih čekaju prepreke, a knjige i knjižnica su im trebali u tom poduhvatu pomoći.
Čitava služba morala se od početka ogledati i prema kategoriji vremena. Bilo je nužno raditi više i kvalitetnije. Brže i bolje istražiti. Objaviti. Razmijeniti. Primijeniti. Sačuvati.
U spomen na ta vremena i brojne publikacije imali smo uz prezentaciju Branke Ivančan-Picek s znakovitim podnaslovom 7 duginih boja u 70 godina DHMZ-a još i prezentaciju „refren“. Izradio ju je novi djelatnik naše službe za informatiku Darko Čokor!OGANIZATOR:

Državni hidrometeorološki zavod (Ustanova)

Ravnice 48, Zagreb, 10000

Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina

Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina

Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina

Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina

Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina

Vremeplov zavodskih izdanja - prvih 70 godina

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr