Čitateljski klub I. gimnazije :: Zagreb

Čitateljski klub I. gimnazije

Redovni |

MJESTO:
I. gimnazija Zagreb,
Avenija Dubrovnik 36, Zagreb, 10000

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 26.04.2024 u 14:00
Kraj programa: 26.04.2024 u 16:00

RADNJA:

Nekada su ljudi u teškim vremenima sjedili pored vatre, ispreplitali priče i melodije kako bi okrijepili dušu zajednice. Danas, stoljećima kasnije, još uvijek trebamo istu toplinu i tražimo utjehu i nadahnuće. Jesu li knjige naši svjetionici u ovim izazovnim vremenima? Jesu li one poput sjevernjače što nas vodi kroz tamu? U Noći knjige, članice čitateljskog kluba I. gimnazije će nam predstaviti svoje omiljene knjige koje su im pružale ohrabrenje i inspiraciju.

 

SUDJELUJU:
učenici I. gimnazije

OSVRT:
I ove godine slavili smo čitanje i bili smo dio manifestacije Noć knjige.
Ovogodišnja tema bila je "Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena" i propitivala je način na koji se nosimo s vremenima opterećenim kataklizmičkim scenarijima (ratovi, društvene i financijske krize, nepovoljan utjecaj klimatskih promjena) i kako knjige mogu biti podrška u tim izazovima.
Na našem susretu smo se najprije podsjetile naših omiljenih bajki koje su nam pokazale i naučile nas da ćemo u životu morati napustiti sigurnu kuću i otići u mračnu šumu, sukobiti se sa zmajevima, vukovima, vješticama.
Ove godine odabir knjiga za čitateljski klub bio je malo drugačiji – osmišljen je kviz „Tko je to? Tko je to bio, djeco?“ pa su prema podatcima na ploči učenici pretraživali o kojem se piscu i knjizi radi.
Obilježavajući 150. obljetnicu rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, za kviz je bila odabrana bajka "Modrobradi" autora Charlesa Perrlauta, koju smo interpretirale sa sasvim ženske i osviještene perspektive, a prema tumačenjima Clarisse Pinkole Estes i njezinoj knjizi "Žene koje trče s vukovima".OGANIZATOR:

I. gimnazija Zagreb (Ustanova)

Avenija Dubrovnik 36, Zagreb, 10010

Čitateljski klub I. gimnazije

Čitateljski klub I. gimnazije

Čitateljski klub I. gimnazije

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr