Fantastična knjiga života :: Osijek

Fantastična knjiga života

Redovni |

njom inspiriran. Uočavat će sličnosti i razlike među umjetničkim izražajima te njihovim utjecajima na temu, raspravljati o sadržajima za djecu i odrasle, cenzuri, voditi razgovor o biti života te stvoriti knjigu svojeg života koja će potom biti predstavljena kroz izložbu u predvorju škole.

" >

MJESTO:
Strojarska tehnička škola Osijek,
Istarska ulica 3, Osijek, 31000

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 26.04.2024 u 13:00
Kraj programa: 26.04.2024 u 15:00

RADNJA:

Učenici 1.TE će s razrednicom Ines Burazin Šapina i knjižničarkom Martinom Plaščak čitati slikovnicu, a potom gledati animirani film njom inspiriran. Uočavat će sličnosti i razlike među umjetničkim izražajima te njihovim utjecajima na temu, raspravljati o sadržajima za djecu i odrasle, cenzuri, voditi razgovor o biti života te stvoriti knjigu svojeg života koja će potom biti predstavljena kroz izložbu u predvorju škole.

SUDJELUJU:
učenici 1.TE s razrednicom Ines Burazin Šapina

OSVRT:
U dva školska sata učenici 1.TE su knjižničarki Martini Plaščak čitali slikovnicu Fantastične leteće knjige g.Morrisa Lessmorea, a potom su zajedno gledali animirani film inspiriran njome. Uočavali su sličnosti i razlike među umjetničkim izražajima te njihovim utjecajima na temu - “Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena”. Raspravljalo se o sadržajima za djecu i odrasle, cenzuri, vodili su se teški razgovori o emocijama te biti života. Nije lako biti mlad i odrastati u vremenima potresa i poplava, bolesti i izolacije, ratova u posljednjih pet godina. No, slikovnica i animirani film, razgovori dali su nam vremena da se zamislimo nad svojim životom te stvorimo malu knjižicu, savijanjem jednog A4 papira i svega četiri stranice, malu knjižicu našeg velikog života prema uzoru na g.Morissa Lessmorea. Dio Fantastičnih knjiga života koje su se učenici odvažili pokazati posjetiteljima knjižnice i tako komunicirati s njima predstavljeni su mini izložbom.OGANIZATOR:

Strojarska tehnička škola Osijek (Ustanova)

Istarska ulica 3, Osijek, 31000

Fantastična knjiga života

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr