Književno-glazbena večer uz Luciju Zmijanović :: Vodice

Književno-glazbena večer uz Luciju Zmijanović

Redovni |

MJESTO:
Gradska knjižnica Vodice,
Obala Vladimira Nazora 4, Vodice, 22211

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2017 u 18:00
Kraj programa: 21.04.2017 u 20:00

RADNJA:

Dvanaestogodišnja Lucija Zmijanović predstavit će nam svoj pjesnički opus. Večer će upotpuniti njezini prijatelji, učenici Glazbene škole Ivana Lukačića, svirajući harfu, violončelo i klavir.

SUDJELUJU:
Lucija Zmijanović, učenici Glazbene škole Ivana Lukačića

OSVRT:
U ovogodišnjoj „Noći knjige“ Gradska knjižnica Vodice ugostila je mladu pjesnikinju Luciju Zmijanović i šibenske HGSS-ovce. Lucija Zmijanović učenica je šestog razreda Osnovne škole „Fausta Vrančića“ iz Šibenika. Odmalena, gotovo od trenutka kada je naučila pisati, započelo je njeno druženje s poezijom. O tim počecima, a i o koječemu drugom, saznali smo iz razgovora kojeg su s Lucijom vodile njene prijateljice Lani Mirna Avdagić i Lucija Kostelac, moderatorice ovog događaja. Odgovarajući na njihova pitanja, glavna zvijezda večeri ispričala nam je i o svojim susretima s poznatim književnicima za djecu, poput Mladena Kušeca, koji ju je prije nekoliko dana ugostio u svojoj radijskoj emisiji „Bijela vrana“, i sa Sanjom Pilić, a pojasnila nam je i što ju je motiviralo na pisanje pojedinih pjesama, poput one o svom mlađem bratu Jakovu. S kojim se, kako je rekla, nekad bolje slaže, a ima dana kada baš i nije tako. Njene pjesme ukorićene su u nekoliko objavljenih zbirki poezije. Zbirka „Ja se ne bojim“ prevedena je i na talijanski jezik.

U ovoj prigodi Lucijine pjesme čitali su njezini prijatelji iz Dramske radionice Janja i Tonka Avdagić i Noa Protega. Večer su upotpunili polaznici šibenske Glazbene škole „Ivana Lukačića“ Tedi Trkulja, Katarina Mileta i Katarina Žaja predivno svirajući (među ostalim i skladbu bivšeg predsjednika Josipovića) na klaviru, violončelu i flauti. Publika je zbilja mogla uživati i u Lucijinim stihovima i njihovoj izvedbi. Zahvaljujemo Luciji i svim njezinim prijateljima na trudu koji su uložili kako bi nam priuštili ovako lijepi ugođaj.OGANIZATOR:

Gradska knjižnica Vodice (Narodna knjižnica)

Obala Vladimira Nazora 4, Vodice, 22211

Književno-glazbena večer uz Luciju Zmijanović

Književno-glazbena večer uz Luciju Zmijanović

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr