Kad je prizma kataklizma: čitaj! :: Pregrada

Kad je prizma kataklizma: čitaj!

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Janka Leskovara, Pregrada,
Dragutina Kunovića 8, Pregrada, 49218

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2024 u 07:45
Kraj programa: 23.04.2024 u 13:50

RADNJA:

Edukativno-zabavne aktivnosti za sve učenike predmetne nastave u auli škole koje će voditi odabrani učenici. Nekoliko će učenika na početku dočekati goste – učenike i svima zajedno predstaviti ukupnu ljudsku povijest kroz kratku vremensku lentu, a zatim će goste pitati što misle koji su problemi današnje civilizacije. Odgovori koje očekujemo su sljedeći: 1. nedovoljna tjelesna aktivnost, pretilost, zdravstveni problemi, 2. psihičko i emocionalno zdravlje, 3. ekologija, zagađenje, 4. ratovi, nemiri. Učenici – gosti će zatim sudjelovati u četiri vrste aktivnosti koje se bave navedenim pitanjima i pomažu osjećati se bolje u svijetu koji gleda kroz ovakvu prizmu. Učenici – domaćini vodit će sljedeće aktivnosti:

1. Gumi-gumi: predstavljanje istoimene knjige i pokazivanje zabavne i pomalo zaboravljene vještine preskakanja elastične vrpce. 

2. Narukvica smirilica: učenici će izrađivati narukvice koje sadrže nekoliko većih perli i naučit će kako ih koristiti za pomoć kod polaganog disanja i smirivanja, a naučit će i još nekoliko meditacijskih vježbi te ih upoznati s knjigom "Diši kao medo". 

3. Eko bajke: učenici će se u ovoj aktivnosti podijeliti u dvije skupine i zabaviti se čitajući kratke ulomke iz poznatih dječjih knjiga, a zadatak će biti odrediti naslov knjige, ali ne samo to. U kratkom tekstu spominjat će se neki predmet, a učenici će trebati odrediti i u koji će se spremnik za recikliranje taj predmet odložiti. Primjerice, mreže za izlov ribe velik su problem onečišćenja morskog dna, a spominju se u knjizi "Bajka o ribaru i ribici". Osim određivanja o kojoj se knjizi radi, zadatak je odrediti i u koji spremnik bi odložili pronađenu mrežu. 

4. Memory mira: kroz ovu će aktivnost učenici upoznati koji sve simboli mira postoje, a zatim će igrati ljudski memory. Dva učenika – gosta bit će igrači, a ostali će na leđa dobiti simbol mira (po dva učenika isti simbol).

Izložit će se i knjige koje se bave ratom i ukazati na važnost održavanja svjetskog mira. Kroz navedene aktivnosti učenici će osjetiti zajedništvo, mir, zabavit će se i osvijestiti važne ljudske vrijednosti.

 

SUDJELUJU:
učenici predmetne nastave OŠ Janka Leskovara, PregradaOGANIZATOR:

Osnovna škola Janka Leskovara, Pregrada (Ustanova)

Dragutina Kunovića 8 , Pregrada, 49218

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr