"Pišem jer čitam!" – okrugli stol s Mimom Juračak :: Sisak

"Pišem jer čitam!" – okrugli stol s Mimom Juračak

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Viktorovac Sisak,
Aleja narodnih heroja 2, Sisak, 44000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2024 u 13:10
Kraj programa: 24.04.2024 u 14:00

RADNJA:

U okviru školskog projekta "Reci DA čitanju" u školi će gostovati književnica i knjižničarka Mima Juračak koja će s učenicima podijeliti svoja čitateljska i spisateljska iskustva. Teme okruglog stola bit će čitanje kao iscjeljujuća aktivnost i čitanje kao nadahnuće za pisanje. Književnica će učenicima otkriti koje su važne knjige u njezinom životu, a učenici će joj moći postaviti pitanja o njezinom književnom stvaralaštvu – od školske dobi do danas.

 

SUDJELUJU:
učenici 6. – 8. razreda OŠ Viktorovac

OSVRT:
U četvrtak 24. travnja 2024. u našoj je knjižnici gostovala književnica i knjižničarka Mima Juračak. Na okruglom stolu koji je okupio ljubiteljice čitanja i pisanja vodili smo ugodan razgovor o čitanju i pisanju. Imali smo prilike bolje upoznati književnicu, saznati ponešto o njezinim književnim početcima, omiljenim knjigama, a dobili smo i izvrsne savjete za dobro pisanje. Okrugli stol s Mimom Juračak nastavlja se i nakon našeg rastanka, naime u dogovoru s učenicama i knjižničarkom OŠ Viktorovac, Mima je inicirala pravi literarni natječaj koji je ujedno i radionica pisanja. Slobodno se javite, mi sigurno hoćemo!
Mima Juračak (1986.), rođena u Sisku, bavi se pisanjem, ilustracijom i pomalo dizajnom. Kratke priče objavljene su joj u zbornicima natječaja Lapis Histriae i različitim časopisima i portalima. Dobitnica je nagrada Vranac, Ulaznica, Metafora, Stjepko Težak i Prozak za kratku priču. Diplomirala filozofiju i knjižničarstvo, radi kao knjižničarka.OGANIZATOR:

Osnovna škola Viktorovac Sisak (Ustanova)

Aleja narodnih heroja 2, Sisak, 44000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr