Istražujmo Međuzemlje – izložba i kviz :: Đakovo

Istražujmo Međuzemlje – izložba i kviz

Redovni |

MJESTO:
Muzej Đakovštine,
Ante Starčevića 34, Đakovo, 31400

Program je otvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2024 u 07:00
Kraj programa: 23.04.2024 u 15:00

RADNJA:

"Istražujmo Međuzemlje" je tematska izložba i uz nju popratni kviz, posvećeni J. R. R. Tolkienu i njegovim djelima. Autor izložbe je kustos kulturno-povijesne zbirke Muzeja Đakovštine i kolekcionar te poznavatelj života i rada J. R.R. Tolkiena, Mateo Dragičević. Uz njega će moderatorica izložbe i kviza biti knjižničarka Knjižnice Muzeja Đakovštine, Andrea Heđi.

Izložba će biti postavljena i otvorena za javnost u periodu od 22. 4. 2024. do 23. 4. 2024., a kviz poznavanja opusa i života J. R. R. Tolkiena ćemo održati u vremenu koje bude odgovaralo sudionicima kviza, učenicima viših razreda iz osnovnih škola na području Đakova i njihovim nastavnicima. Uvod u kviz ćemo započeti s nekoliko riječi o europskoj mitologiji i teološkim referencama u Tolkienovim djelima i na taj način educirati prisutne na kvizu o Tolkienovoj inspiraciji za pisanje.

SUDJELUJU:
učenici osnovnih škola, posjetitelji Muzeja Đakovštine

OSVRT:
U povodu sedamdesete godišnjice izlaska knjige "Gospodar Prstenova: Prstenova družina" autora J.R.R. Tolkiena, s učenicima iz osnovnih škola na području Đakovštine i Gimnazijom A. G. Matoša Đakovo obilježili smo Noć knjige 2024.
Govorili smo o životu autora, okolnostima tijekom izlaska knjige, njzienim dosezima, svijetu Međuzemlja, adaptacijama te smo izmijenili osobne doživljaje tijekom čitanja. Također, spomenuli smo univerzalne ljudske vrijednosti što krase pojedine likove, a kojima se svakodnevno možemo voditi. Za kraj smo se zabavili igrajući kviz i dijeleći simbolične nagrade najboljim kvizašima.OGANIZATOR:

Knjižnica Muzeja Đakovštine (Ustanova)

Ante Starčevića 34, Đakovo, 31400

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr