Riječ i jelo :: Križevci

Riječ i jelo

Redovni |

MJESTO:
Srednja gospodarska škola Križevci,
Milislava Demerca 1, Križevci, 48260

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2024 u 09:00
Kraj programa: 22.04.2024 u 14:00

RADNJA:

U svakom pogledu izazovna vremena, želimo ovim događanjem oplemeniti dobrim mirisima i okusima iz literature, te dobrim mislima iz priča koje nas opuštaju i daju perspektivu našim mislima. Program pripremaju članovi izvannastavne aktivnosti Asistenti u knjižnici koji pretražuju fond i istražuju knjige u kojima se spominje hrana, te literaturu iz područja psihologije. Tijekom Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava održat ćemo nekoliko ceremonijalnih čitanja i zakuski u školskoj knjižnici i razredima kako bismo obuhvatili sve naše učenike i djelatnike željne dobre priče u ugodnom ambijentu s mirisima i okusima spomenutima u knjizi.

Očekujemo sinesteziju koja nam proizlazi iz knjige, te njome želimo spojiti učenike i literaturu. Kruh i mast, Smogovci, Može i bez kavijara, Čokolada, Ispričat ću ti priču, Tko su dobri ljudi?, neka su od djela koja će se naći na meniju naše školske knjižnice rječju i jelom.

Asistenti u knjižnici sudjeluju u svim poslovima od uređenja knjižnice, promidžbe događanja, nabave literature iz drugih knjižnica do izrade jela, brige oko glazbene podloge i uređenja izložbe. U knjižnici će biti postavljena izložba preporučene literature iz područja psihologije i književnosti, koju smatramo ljekovitom u ova brza i ponekad neempatična vremena. Do Dana hrvatske knjige također nam je cilj da svaki razred izradi i top listu knjiga za izazovna vremena. Prigodno ćemo dijeliti knjige iz otpisa.

Događanje će kamerom pratiti Asistenti u knjižnici koji će potom izraditi promotivni video materijal. U video će ući i Čitanje s kravama koje planiramo prema organizaciji rada govedarskog praktikuma. Bitno nam je povezati čitanje s posebnostima naše škole. Hrana kao lijek, hrana koja budi nostalgiju za djetinjstvom, hrana koja je nužna i sveprisutna i čitanje kao lijek, nostalgija, utjeha nam također mogu pomoći u izazovnim vremenima, naravno posebno ako znamo dobro birati za sebe, o čemu će biti riječi i u našim prigodnim programima, jer se želimo osvrnuti na zdravije načine života.

SUDJELUJU:
članovi izvannastavne aktivnosti Asistenti u knjižnici, učenici Srednje gospodarske škole Križevci, djelatnici, stručna suradnica knjižničarkaOGANIZATOR:

Srednja gospodarska škola Križevci (Ustanova)

Milislava Demerca 1, Križevci, 48260

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr