Sijač sreće u školskoj knjižnici :: Zagreb

Sijač sreće u školskoj knjižnici

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Antuna Mihanovića ,
Dubečka 5, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 14:30
Kraj programa: 21.04.2023 u 17:30

RADNJA:

Ovogodišnji gost za Noć knjige u školskoj knjižnici Osnovne škole Antuna Mihanovića bit će književnik Božidar Prosenjak. Njegov roman za mlade "Divlji konj" već je godinama jedan od omiljenih lektirnih naslova za učenike viših razreda osnovne škole, a slikovnica "Miš" rado čitan naslov u nižim razredima. Odnedavno je i njegova zbirka kratkih priča "Sijač sreće" postala izbornom lektirom.

O tome što je sreća i kako biti sretan učenici će moći razgovarati s omiljenim piscem, a moći će postaviti i druga pitanja vezana uz njegov bogat književni rad. U prvom dijelu susreta u razgovoru s piscem sudjelovat će učenici nižih razreda, a u drugom dijelu susreta učenici viših razreda osnovne škole u pratnji svojih učitelja i stručnih suradnika. Učenici će za susret biti poticani čitanjem djela Božidara Prosenjaka, a članovi Novinarske družine pripremit će intervju koji će biti objavljen školskom listu "Mihić". Tijekom svečanosti, književnik Božidar Prosenjak uručit će nagradu najboljim čitateljima Osnovne škole Antuna Mihanovića u školskoj godini 2022./2023.

SUDJELUJU:
književnik Božidar Prosenjak, učenici prvih i drugih razreda te učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića u Zagrebu u pratnji učitelja i stručnih suradnikaOGANIZATOR:

Osnovna škola Antuna Mihanovića (Ustanova)

Dubečka 5, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr