Misterij na Krvavom mostu :: Knin

Misterij na Krvavom mostu

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola dr. Franje Tuđmana,
I. Nelipića 2, Knin, 22300

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 09:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 18:00

RADNJA:

Ovogodišnja Noć knjige, osim što je tematski vezana za umjetnu inteligenciju i niz etičkih, moralnih i društvenih pitanja, u fokusu ima i značajne obljetnice, 150-god. rođenja Marije Jurić Zagorke, prve hrvatske profesionalne novinarke kao i dvojice istaknutih književnika iz razdoblja hrvatske moderne: Dinka Šimunovića i Antuna Gustava Matoša. 

U školskoj knjižnici održat će se čitanje izdvojenih ulomaka iz djela "Alkar" i "Grička vještica – Tajna Krvavog mosta". Glavni protagonisti su Salko koji se izgubi u svom mahnitom ponašanju zbog neuzvraćene ljubavi, najednom se nađe na mostu, u Zagrebu ispod kojeg se dogodilo ubojstvo. Ne znajući gdje je ni što se događa, susreće lika koji mu prilazi pomoći. Tko je lik s kojim Salko razgovara, kako se našao na sasvim drugome mjestu, kako se može vratiti kući i jeli najvažnija stvar u životu pobijediti u Alci te mnoštvo drugih zanimljivih pitanja, bit će tema ovogodišnje Noći knjige u našoj školskoj knjižnici. 

Učenici će aktivno sudjelovati u razgovorima nudeći svoje viđenje situacije i moguća rješenja. Ovo književno druženje namijenjeno je učenicima viših razreda OŠ, dok će učenici nižih razreda dobiti kartice s ulomcima iz poznatih djela dječje književnosti, koje će knjižničarka potom pročitati. Nakon čitanja ulomaka i definiranja glavnih likova, učenici će imati zadatak nacrtati robotske verzije tih likova. Program Noći knjige završit će izložbom radova u digitalnom obliku na web i Facebook stranici škole.

SUDJELUJU:
učenici OŠ od 1. do 8. razredaOGANIZATOR:

Osnovna škola dr. Franje Tuđmana (Ustanova)

I. NELIPIĆA 2, Knin, 22300

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr