Dobrotvorni sajam knjiga :: Zagreb

Dobrotvorni sajam knjiga

Akcije i popusti |

Mali zmaj koja brine o djeci niskog socioekonomskog statusa.

" >

MJESTO:
Škola suvremenog plesa Ane Maletić,
Laginjina 13, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 08:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 12:00

RADNJA:

Djelatnici škole donijet će vlastite knjige koje će se moći ponijeti kući uz donaciju od 1 eura. Sav prikupljeni iznos ide u dobrotvorne svrhe, za udrugu Mali zmaj koja brine o djeci niskog socioekonomskog statusa.

SUDJELUJU:
svi zaposlenici Škole suvremenog plesa Ane Maletić

OSVRT:
21. travnja, kada se obilježava glasovita manifestacija Noć knjige, u Školi suvremenog plesa Ane Maletić održan je prigodni sajam, točnije pult s knjigama. Oživjeli smo starodrevnu trampu: svi su zaposlenici škole bili pozvani donijeti i darovati barem jednu knjigu, te između ponuđenih knjiga pronaći jednu za sebe. Knjige su se pojavljivale i nestajale: bilo je tu klasika poput Sofijina svijeta, Homerove Ilijade, Faulknera i Selimovića, ali suvremenih autora poput Želimira Periša, Rupi Kaur i Olge Tokarczuk. Našlo se i popularne književnosti poput Tribusona i anglosaksonskih bestselera, ali i duhovne literature poput životopisa sv. Franje Asiškoga. Doznalo se i da su poneki zaposlenici škole strastveni čitači koji po zakutcima škole slažu kule omiljenih knjiga, kao i da knjiga uvijek neodoljivo privlači, nerijetko – koricama. Razmjenski sajam knjiga nastavljen je i tjedan poslije Noći knjige pa još nije kasno da se štogod ukoričeno donese i uzme.

Ove godine tema je manifestacije umjetna inteligencija; usprkos često proglašavanoj smrti knjige, čini se da digitalni svijet nije uspio istisnuti papirne ljubimce, nego ih je još više proširio i popularizirao.OGANIZATOR:

Škola suvremenog plesa Ane Maletić (Ustanova)

Laginjina 13, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr