Izvedbeni projekt Biografije ptica :: Zagreb

Izvedbeni projekt Biografije ptica

Redovni |

MJESTO:
Kuća Arko, Gornji Grad,
Basaričekova 24, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2022 u 20:00
Kraj programa: 24.04.2022 u 21:00

RADNJA:

"Biografije ptica" autorski je projekt koji nastaje iz potrebe za reanimacijom poezije u polju izvedbenih umjetnosti. Iako pjesnički izričaj prethodi izumu pisma, o čemu svjedoče usmene tradicije predpismenih kultura, nerijetko zaboravljamo na odnos u kojem se poezija kao umjetnost razvija – odnos izvođača i slušatelja.

Na pjesničkim susretima publiku se uglavnom nastoji zainteresirati za ono što već postoji otisnuto u knjizi, zanemarujući izvedbene, auditivne i oralne potencijale pjesme, ukratko – sve mogućnosti koje nam otvara onda kada se događa, riječima pjesnika Franka O’Hare, “između dvoje ljudi, a ne između dvije stranice”.

Kroz igru glumca i glazbenika projekt istražuje izvedbeni potencijal pjesničke riječi, razbija pjesničke “tabue”, demistificira ideju o poeziji kao književnoj vrsti u kojoj mogu uživati “rijetki”, dotiče se poznatih i nepoznatih biografskih crtica iz života njihovih autora, osvrće na “nedodirljivu” tradiciju u kojoj smo prestali tražiti suvremenost – u želji da, kroz kazalište, još jednom proglasi poeziju živom.

SUDJELUJU:
Nina Bajsić (autorica), Vid Hribar i Silvio Mumelaš (izvođači).
Produkcija: Hrvatski centar ITIOGANIZATOR:

Hrvatski centar ITI (Nakladnik)

Basaričekova 24, Zagreb, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr