Rešavlemo dečije listine na Matulovu gruntu :: Lopatinec

Rešavlemo dečije listine na Matulovu gruntu

Redovni |

MJESTO:
Matulov grunt,
Frkanovec 30, Lopatinec, 40311

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2022 u 14:00
Kraj programa: 24.04.2022 u 18:00

RADNJA:

Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt otvoren je 2021. godine. Grunt se nalazi u srcu gornjeg Međimurja na adresi Frkanovec 30. Ruševna tradicionalna međimurska “hiža” obnovljena je kao edukacijsko-istraživački centar u kojem se interpretiraju zaštićeni leptiri plavci te suživot čovjeka i prirode. Matulov grunt sadrži prostor za boravak i stvaralački rad, stalni interpretacijski postav o livadama i leptirima gornjeg Međimurja, kao i prostor za predavanja i radionice. Osmišljen je kao rezidencija za prirodoslovce, istraživače, ali i umjetnike.

Na Danu otvorenih vrata moći ćete razgledati unutrašnjost stare hiže i preše te se kroz stručno vodstvo djelatnika Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode upoznati s interpretacijskim dijelom Matulova grunta vezanim uz zaštićene leptire plavce i Bedekovićeve grabe. Osim stručnog vođenja, moći ćete vidjeti interijer uređen za boravak rezidenata. 

U povodu Noći knjige, na Matulovu gruntu predstavit će se i nova radna bilježnica kojom će školarci moći istraživati prirodu na nov i zabavan način.

SUDJELUJU:OGANIZATOR:

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami (Ustanova)

Trg međimurske prirode 1, Križovec, Mursko Središće, 40315

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr