Program na Profilovim društvenim mrežama :: Zagreb

Program na Profilovim društvenim mrežama

Redovni |

Facebook Profil Knjiga i Instagram Profi knjiga.

 

" >

MJESTO:
Profil Knjiga,
I.Barutanski breg 12, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 00:01
Kraj programa: 23.04.2021 u 23:59

RADNJA:

Kako u ljekovitu moć knjiga nimalo ne sumnjamo, pripremili smo ljekovit i raznolik program na našim društvenim mrežama u povodu Noći knjige. Zašto čitamo, zašto pišemo, vjerujemo li u snagu pričanja priča te kakve „upute“ iz knjiga dobivamo, naša urednica Ivana Žderić pokušat će saznati u razgovoru s Romanom Simićem, autorom serije slikovnica o dječaku Juri, koji je u zadnjem nastavku dobio upute za odrastanje. Poslušat ćemo potom čitanje odlomka iz romana Ann Patchett „Nizozemska kuća“ koji je osvojio čitatelje diljem svijeta. Likovni će nam predah priuštiti Marija Gradečak a.k.a. Mala Mica, dizajnerica. 

Maja Šimleša predstavit će nam svoj novi projekt na kojemu se radi punom parom, a to su „Slikobasne“ kojima je cilj, između pričanja priča, osnažiti prve malene čitatelje u njihovu nastojanju da svladaju vještine čitanja, da se u nj zaljube te da, nakon ove slikovnice, samostalno krenu u daljnje avanture. Tu nas dočekuje Ksenija Kušec koja će pročitati ulomak iz svoje zbirke priča „I onda se dogodilo“. 

Na koncu našeg programa iz Los Angelesa će nam se javiti Kristina Kuzmič, autorica knjige „Drži se“, u kojoj je zapisala: „Odrastajući, na užas mojih roditelja znanstvenika, nisam bila sklona čitanju. Moj je otac jednom riskirao svoj život u avionskoj nesreći. Odbio je napustiti avion kroz izlaz za nuždu dok ne uzme svoje knjige. Bio je posljednji putnik koji je izašao iz aviona, držeći torbu s knjigama u čvrstom zagrljaju. Međutim, ja nisam naslijedila očevu ovisnost o čitanju. Oduvijek sam bila previše nemirna da bih mirno sjedila s knjigom. Ili uopće sjedila. Sve do jednog dana, kada sam to prestala biti…“ A koji je to bio dan i kako je Kristina postala strasna čitateljica, a zatim i spisateljica, doznajte u Profilovu programu u Noći knjige. 

Program pratite na Profilovim društvenim mrežama: Facebook Profil Knjiga i Instagram Profi knjiga.

 

SUDJELUJU:
Ivana Žderić, Roman Simić, Marija Gradečak, Maja Šimleša, Ksenija Kušec, Kristina KuzmičOGANIZATOR:

Profil knjiga (Nakladnik)

I.Barutanski breg 12, Zagreb, 10360

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr