Festival slikovnica – Moja ljekovita slikovnica :: Koprivnica

Festival slikovnica – Moja ljekovita slikovnica

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica,
Trg slobode 5 , Koprivnica, 48000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 08:30
Kraj programa: 23.04.2021 u 09:15

RADNJA:

Festival slikovnica – Moja ljekovita slikovnica održat će se u prostoru Područne škole Vinica. Riječ je o završnoj aktivnosti razrednog projekta poticanja čitanja kojim je 1. razred PŠ u suradnji sa školskom knjižnicom ušao u Godinu čitanja. 

Učenici će na školskoj izložbi izložiti svoju najdražu slikovnicu koja ljekovitom snagom djeluje na njihove osjećaje i raspoloženje. Pod vodstvom školske knjižničarke Nikoline Sabolić i razredne učiteljice Ljiljane Škrobot svaki će učenik predstaviti svoju slikovnicu, ističući njezinu vrijednost (priču, ilustracije, životnu pouku) i dati preporuku za čitanje drugim učenicima.

SUDJELUJU:
učenici 1. razreda Područne škole Vinica

OSVRT:
Uz Noć knjige učenici 1. razreda Područne škole Vinica priredili su izložbu "Moja ljekovita slikovnica". Izložba je upriličena u sklopu razrednog projekta "Festival slikovnica" kojim je razred započeo Godinu čitanja u suradnji sa školskom knjižničarkom Nikolinom Sabolić i učiteljicom Ljiljanom Škrobot.

Svaki je učenik donio u školu svoju slikovnicu koja je ljekovito djelovala na njega te ju je predstavio na razrednoj izložbi. Izložene su bile i nove slikovnice koje je knjižničarka čitala učenicima na radionicama poticanja čitanja i zajedničkim susretima tijekom projekta "Festival slikovnica". Prilikom predstavljanja svoje ljekovite slikovnice učenici su isticali vrijednost i poruku priče te dali preporuku za čitanje učenicima, roditeljima i učiteljima.

Potraga za ljekovitom knjigom i skrivenim blagom započela je u večernjim satima u školskoj knjižnici gdje su se okupili učenici 3.a razreda s učiteljicom Dubravkom Bijelić. Podijeljeni u pet grupa učenici su slijedili tragove koji su ih vodili školskim hodnicima i prostorijama u potrazi za novim tragovima do ruksaka s blagom. U otkrivanju tragova dešifrirali su kodove, rješavali zagonetke, pitalice, križaljke, rebuse, matematičke i logičke zadatke. Pritom su primjenjivali znanja stečena na nastavi i znanja iz opće kulture. Nakon pronalaska ruksaka posljednji izazov bio je pronaći ključ i otključati lokot na zatvaraču. Uzbuđenje je bilo na vrhuncu pri pronalasku ključa skrivenog na tajnim mjestima u knjižnici i otvaranju ruksaka. Nove knjige i slatke poslastice u ruksaku razveselile su tragače. Nakon potrage svaki je učenik predstavio svoju ljekovitu knjigu koju je donio sa sobom ispričavši razredu na koji je način ona ljekovito djelovala na njega. Učenici su također posudili nove knjige iz knjižnice.OGANIZATOR:

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica (Ustanova)

Trg slobode 5 , Koprivnica, 48000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr