Moja ljekovita knjiga :: Zagreb

Moja ljekovita knjiga

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Fran Krsto Frankopan,
Ivaničgradska 24, Zagreb, 10 000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 10:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 16:00

RADNJA:

Učenici od papira ili kartona izrađuju knjigu koja im je u nekom trenutku pomogla, na indirektan ili direktan način. Bili su bolesni i bilo im je dosadno i čitali su zanimljivu knjigu koja im je olakšala razdoblje dok se nisu smjeli igrati vani s djecom, a možda su bili i u samoizolaciji pa se nisu smjeli družiti niti s drugim ukućanima. Dobili su odgovor na pitanja koja ih muče. Recimo, zaljubili su se i čitali su knjigu istog ili sličnog sadržaja i shvatili kako nisu jedini s takvim problemom. Pročitali su dobar savjet kako se nositi sa svim snažnim emocijama koje zaljubljivanje nosi ili nekim drugim situacijama s kojima se suočavaju. 

Možda se osjećaju usamljeno i misle da nemaju prijatelje, a knjiga im je dala utjehu i uvidjeli su da nisu sami. U prošloj i tekućoj godini susreli su se sa mnogim novim životnim situacijama, od pandemije do potresa i tada su čitali nešto zanimljivo što im je pomoglo ukloniti misli od stresne životne situacije u kojoj se nalaze. 

Učenici će na naslovnoj stranici knjige napisati ime knjige i autora, a u unutrašnjosti knjige objasniti kako im je knjiga pomogla, u kojoj situaciji i što im se najviše svidjelo u knjizi. Tako izrađene knjige izložit će se na panou škole i na internetskoj stranici.

SUDJELUJU:
učenici Osnovne škole Fran Krsto FrankopanOGANIZATOR:

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan (Ustanova)

Ivaničgradska 24, Zagreb, 10 000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr