Knjige kao zaklon :: Karlovac

Knjige kao zaklon

Redovni |

MJESTO:
Gimnazija Karlovac,
Rakovac 4, Karlovac, 47000

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2024 u 14:30
Kraj programa: 23.04.2024 u 16:00

RADNJA:

Gimnazija Karlovac svoje je četiri aktivnosti namijenila učenicima od 1. do 4. razreda. Članovi Čitateljskog kluba GimKa i prof. hrvatskog jezika Maja Sokač organizirat će razgovor o znanstveno-fantastičnom romanu "Potopljeni svijet" J. G. Ballarda. Kazališna autorica i studentica dramskog studija Dramaturgije, Petre Pleše, u svojem će interaktivnom predavanju upoznati polaznike s time što je dramaturgija, što radi dramaturg, gdje pronaći inspiraciju kad je nema, je li ChatGPT prijetnja budućnosti dramske i filmske umjetnosti i zašto je kazalište bolje od filma i televizije. Predavanje nosi naziv "I thought it made sense dramaturgically".

Obilježit će se i Godina Marka Marulića osmišljenom igrom u maniri escape rooma u kojoj će učenici pomoću 12 tragova (12 slova Marulićeva imena) doći do rješenja. Posljednja aktivnost je proglašenje pobjednika literarnog natječaja "Sjećanja i sanjarenja" koji je namijenjen učenicima srednjih škola Karlovačke županije. Učenici će se na pojedinu aktivnost moći prijaviti pomoću Google Formsa jer će za pojedine aktivnosti broj sudionika biti ograničen.

SUDJELUJU:
zainteresirani učenici Gimnazije Karlovac, prof. hrvatskoga jezika Andreja Pevec, prof. hrvatskoga jezika Maja Sokač, dramaturginja Petra Pleše, školska knjižničarka Sanda FurjanićOGANIZATOR:

Gimnazija Karlovac (Ustanova)

Rakovac 4, Karlovac, 47000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr