150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić :: Koprivnica

150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski,
Školska 5, Koprivnica, 48000

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2024 u 12:00
Kraj programa: 23.04.2024 u 14:00

RADNJA:

Učenici produženog boravka proučavat će biografiju Ivane Brlić Mažuranić koristeći se enciklopedijama i leksikonima. Pročitat ćemo basne Ivane Brlić Mažuranić i nakon toga izraditi lutke. Učenici će se podijeliti u parove i odglumiti basnu.

 

SUDJELUJU:
učenici produženog boravka 2. i 4. razrednog odjela

OSVRT:
Ove je godine Noć knjige posvećena 150. godišnjici rođenja poznate hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici produženog boravka i učiteljica Tajana Rižner u školskoj knjižnici poslušali su Ivaninu basnu „Pas i vuk“ koju im je pročitala školska knjižničarka Paula Rajh. Nakon razgovora o basni, napravili su lutkice s likovima iz basne te pokušali napraviti i mali lutkarski igrokaz. Saznali su najvažnije podatke o životu Ivane Brlić-Mažuranić koristeći se enciklopedijama i leksikonima. Za kraj, zabavili su se izrađujući Ivanine ekošešire uz kokice i sok. Reciklirani šeširi su napravljeni od novinskog papira i materijala koji nam je ostao od prijašnjih radionica (krep-papir, pomponi, žice). Na taj su način spojena dva važna datuma – Dan planeta Zemlje i Noć knjige.

Učenici 3.b razrednog odjela, njihova učiteljica Ljupka Mihailović i školska knjižničarka posjetili su interaktivnu izložbu za djecu „Uđi u priču“ postavljenu u Knjižnici i čitaonici Fran Galović. Izložbu o životu i djelu Ivane Brlić-Mažuranić pripremila je dugogodišnja suradnica knjižnice, odgojiteljica Gordana Bonta. Priču o Regoču pročitala im je knjižničarka Danijela Petrić. Nakon priče, učenici su izrađivali straničnike, tražili izlaz iz labirinta, igrali memory s likovima iz djela, slagali kokce, istraživali zanimljivosti o životu Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici su kao obaveznu lektiru u ožujku morali pročitati knjigu „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ pa su izložbom produbili svoje znanje o „hrvatskom Andersenu “.

Učenici 4.a i 4.b razrednog odjela (učiteljice Dragana Dukarić i Dragana Antić) sa školskom knjižničarkom obradili su lektiru Šuma Striborova. Učenici su prepričavali priču koristeći se slikama iz priče, a nakon toga zamislili kako bi Ivana Brlić- Mažuranić izgledala u moderno doba i nacrtali je.OGANIZATOR:

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski (Ustanova)

Školska 5, Koprivnica, 48000

150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr