Knjiga kao utjeha :: Zagreb

Knjiga kao utjeha

Redovni |

Facebook i Instagram stranicama, što će broj potencijalnih sudionika proširiti na učenike sklonije objavljivanju na mreži, učenike koji će biti bolesni ili u samoizolaciji tijekom trajanja aktivnosti u školi, roditelje učenika i ostale zainteresirane sudionike, čime će se promovirati knjiga kao lijek i poticati čitanje. 

Po završetku aktivnosti, na školskim mrežnim profilima, bit će objavljeni rezultati (primjerice, posebno poticajni citati), uz zahvalu sudionicima i preporuke za "ljekovito" čitanje koje će u stručnoj suradnji izraditi knjižničarka i socijalna pedagoginja, uzimajući u obzir i prikupljene citate.

 

" >

MJESTO:
XIII. gimnazija,
Avenija Većeslava Holjevca 17, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 09:00
Kraj programa: 29.04.2021 u 18:00

RADNJA:

U suradnji sa socijalnom pedagoginjom, Lucijom Azinović, knjižničarka i članovi Novinarske skupine izradit će tri do pet generičkih priča pojedinaca u doba krize izazvane globalnom pandemijom i lokalnim prirodnim katastrofama poput potresa. Priče će pokrivati probleme koje pojedinci doživljavaju u ovim posebnim životnim okolnostima (izoliranost, strah za zdravlje sebe i bližnjih, odvojenost od članova obitelji i rodbine, ekonomske posljedice krize, promjena modaliteta školovanja, neizvjesnost, nemoć pred snagom prirode i sl.) te će od 23. 4. do 29. 4. biti istaknute na panou na vidljivom i frekventnom mjestu u školi. 

Uz pano će biti priložena kutija u koju će učenici i nastavnici moći ubacivati papiriće s citatima iz omiljenih knjiga ili najdražim stihovima, uz navođenje autora i djela. Pri tomu će dobiti uputu da odabrani citati budu namijenjeni tješenju pojedinaca iz priča s panoa i svih onih sa sličnim pričama. Na taj će način sudionici aktivnosti promišljati o svijetu, aktualnoj situaciji, ljudima oko sebe i vlastitim reakcijama na „novo normalno“ te uočiti ljekoviti potencijal knjiga, bez obzira na ton i poruku odabranog citata. 

Aktivnost će biti prenesena i u online okruženje, odnosno, objavljena na službenim školskim Facebook i Instagram stranicama, što će broj potencijalnih sudionika proširiti na učenike sklonije objavljivanju na mreži, učenike koji će biti bolesni ili u samoizolaciji tijekom trajanja aktivnosti u školi, roditelje učenika i ostale zainteresirane sudionike, čime će se promovirati knjiga kao lijek i poticati čitanje. 

Po završetku aktivnosti, na školskim mrežnim profilima, bit će objavljeni rezultati (primjerice, posebno poticajni citati), uz zahvalu sudionicima i preporuke za "ljekovito" čitanje koje će u stručnoj suradnji izraditi knjižničarka i socijalna pedagoginja, uzimajući u obzir i prikupljene citate.

 

SUDJELUJU:
Evica Šivak Ledić, stručna suradnica knjižničarka, voditeljica aktivnosti; Lucija Azinović, socijalna pedagoginja; Članovi Novinarske skupine XIII. gimnazije; učenici i nastavnici XIII. gimnazije; posjetitelji mrežnih stranica škole na Facebooku i InstagramuOGANIZATOR:

XIII. gimnazija (Ustanova)

Avenija Većeslava Holjevca 17, Zagreb, 10010

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr