Zaboravi brigu i odaberi knjigu! :: Novi Vinodolski

Zaboravi brigu i odaberi knjigu!

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić Fijolica – unutarnji i vanjski prostor; gradske lokacije,
Lokvica 4, Novi Vinodolski, 51250

Program je otvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2024 u 12:00
Kraj programa: 26.04.2024 u 12:00

RADNJA:

U tjednom razdoblju 22. – 26.4. svakodnevno će se čitati priče uz prigodno osmišljenu dramatizaciju (poput improviziranog skloništa uz svjetlost baterijskih lampi) na različitim mjestima u vrtiću i dvorištu vrtića te na posebno odabranim i pripremljenim lokacijama u gradu (stari podrumi, bunkeri, tuneli, mostovi, skriveni prolazi, napuštene zgrade i sl.) koje već atmosferom, izgledom stvaraju osjećaj kataklizmičkog događanja (djeca predškolskog i predpredškolskog uzrasta). Odabrani naslovi odgovaraju temi, a njihova "terapija" čitanjem opravdava cilj koji se iščitava iz naziva naših događanja – ZABORAVI BRIGU I ODABERI KNJIGU! (npr. "Baka koja je zašila nebo", "I ja mogu spasiti svijet", "Čarobno drveće", Djevojčica koja je preskočila nebesa", "Ljubav je u kosi", "Alba – riba koja živi stotinu godina").

Nakon svake "avanture" koju nam donosi čitanje, slijede aktivnosti s djecom – glazbene i likovne aktivnosti, izrada plakata, izrada slikopriča i stripa, razgovorne igre, eko aktivnosti i dr., a posebno će se od djece pred školu skupljati podatci za izradu personalizirane slikovnice "Mali slon" u kojoj su upravo oni glavni junaci koji spašavaju svijet.

Sve aktivnosti provodit će se u vremenu 10-satnog trajanja programa vrtića tijekom jutra i/ili popodneva i kao takve provodit će ih odgojitelji u suradnji sa stručnim timom (ravnatelj, pedagog, psiholog, zdravstvena voditeljica te ponekim gostima iznenađenja iz ustanova grada Novog Vinodolskog: ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice, ravnateljica Narodnog muzeja, gradonačelnik, knjižničarka osnovne škole, šef reciklažnog dvorišta, zaštitar podrumskih prostora Grada i Muzeja, glumica Ana Vilenica, gudački kvartet...

Program 23.4. u poslijepodnevnim satima (17 – 20 sati) vezat će se uz događanja u Narodnoj čitaonici i knjižnici (otvoreno za javnost). Velika završnica bit će film napravljen od svih snimljenih aktivnosti te izložba dječjih radova (planirano prikazivanje u sklopu Dana vrtića 6. – 17. svibnja).

SUDJELUJU:
djeca, roditelji, sugrađani, odgojitelji i stručni suradnici odgojno-obrazovne djelatnosti DV Fijolica uz gostujuće suradnike (gore navedeni)OGANIZATOR:

Dječji vrtić Fijolica, Novi Vinodolski (Ustanova)

Lokvica 4, Novi Vinodolski, 51250

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr