Terapeutske priče kao lijek :: Vukovar

Terapeutske priče kao lijek

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Nikole Andrića,
Voćarska 1, Vukovar, 32000

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2024 u 17:00
Kraj programa: 23.04.2024 u 18:30

RADNJA:

Učenici 1. – 4. razreda obilježavanje će započeti zajedničkim slušanjem terapeutske priče "Škripavi krevet". Cilj nam je ovom pričom potaknuti djecu na smijeh i aktivno sudjelovanje tijekom slušanja same priče. Učenici su podijeljeni na skupine "životinja" koji će tijekom čitanja stvoriti kakofoniju. Ta će kakofonija biti u potpunoj suprotnosti s malim škripanjem koje izvodi jedan slušatelj. Uvodnim dijelom opuštamo učenike te ih uvodimo u temu terapeutskih priča koje nam pomažu rješavati probleme koji nas muče u svakodnevnom životu.

U središnjem dijelu obilježavanja učenici u skupinama životinja s voditeljicama čitaju priču "Anansi i kip". Uvodi ih se u terapeutsku priču razgovorom o čovjeku pauku. Učenici zamišljaju kakva je to osoba i koje su njezine osobine. Anansi je lik koji je smiješan i mio, ali zapravo lijen, nepošten i pohlepan. Kroz čitanje voditeljice, učenici, slušajući, uočavaju prave Anansijeve osobine. Nakon toga razgovaramo o manama čovjeka pauka, koje učenici povezuju sa stvarnim životom te iznose vlastite primjere nepoštenog ponašanja kojem su kao djeca svjedočili. 

Nakon toga učenici u skupinama izrađuju vlastiti kip Anansija na koji lijepe sve čovjekove mane i primjere lošeg ponašanja koji ih muče u svakodnevnom životu. Kipove s listićima izložit ćemo u predvorju škole, gdje će svi moći prošetati i vidjeti probleme koji muče današnju djecu, a potom ćemo kipove sakriti u najdalje kutove škole kako bismo ih gledali što manje. Obilježavanje ćemo završiti podjelom straničnika i zajedničkim fotografiranjem. Tijekom središnjeg dijela obilježavanja, u pozadini će svirati lagana tiha opuštajuća glazba kako bismo stvorili opuštenu atmosferu.

 

SUDJELUJU:
učenici od 1. – 4. razreda, knjižničarka i učiteljiceOGANIZATOR:

Osnovna škola Nikole Andrića (Ustanova)

Voćarska 1, Vukovar, 32000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr