U ZAGREBU TEMATSKE TURE INSPIRIRANE KNJIGOM I KNJIŽEVNOŠĆU

U ZAGREBU TEMATSKE TURE INSPIRIRANE KNJIGOM I KNJIŽEVNOŠĆU

Objava: 19.04.2022 | Admin

Fotografija: Iva Silla

Tijekom trajanja Noći knjige u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i poznatim zagrebačkim pripovjedačicama Josipom Šiklić – Purgericom, Ivom Sillom i Gornjogradskim coprnicama poklanjamo Zagrepčanima i svima koji se ovih dana nađu u Zagrebu čak četiri besplatne tematske ture inspirirane knjigama, književnošću i književnicima. 

Pripovjedačica Josipa Šiklić – Purgerica 22. travnja u 20 sati vodi tematsku turu pod nazivom Gdje je zbrisala Girčka vještica? tijekom koje će sa Zagorkinom Nerom sudionici moći upoznati Zagreb iz kuta ove vatrene, vragolaste i moderne kontese iz 18. stoljeća. Noć vatre, viteza i zmaja naziv je pak zanimljive ture kojom će Purgerica 23. travnja u 19:30 povesti građane u magičnu jurjevsku noć ispunjenu čitanim, govorenim, pripovijedanim i recitiranim pričama dozvanim iz davnih vremena u čast nekim od naših najboljih pisaca i sakupljača narodne baštine i tradicije, počevši od Ivane Brlić Mažuranić, pa do modernih autora kao što je to Zdenko Bašić i njegove legende o neobičnim bićima, vilama i mogutima. 

Iva Silla će 24. travnja od 18:30 do 20:30 upoznati sudionike s pričama iz tajnog Zagreba o književnicima i njihovim likovima. Bit će tu tumračnih misli, zlosretnih sudbina, neuzvraćenih ljubavi, nedostižnih muza, neponovljive mašte i mnogo simpatičnih dogodovština, a 25. travnja od 19:00 do 20:30 Gornjogradske coprnice svojom će turom oživjeti duh Zagreba iz vremena Marije Jurić Zagorke – trenutke u kojima je Zagorka stvarala svoje najpoznatije djelo kao i povijesne osobe koje su je inspirirale. 

Fotografja: Iva Silla, Secret Zagreb

PODJELI:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr