SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Objava: 22.04.2020 | Admin

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije te Facebook stranici i YouTube kanalu Noći knjige. 

U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj, koje će komentirati Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i doc. dr. sc. Zoran Velagić, voditelj Katedre za povijest knjige, nakladništvo i knjižarstvo na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku. 

Gosti emisije bit će i poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.
 
Noć knjige održava se devetu godinu zaredom i prvi puta u virtualnom izdanju u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara i uz financijsku potporu ZANE, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

PODJELI:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr