REZULTATI NATJEČAJA "Ubaci knjigu u vremenski stroj!"

REZULTATI NATJEČAJA "Ubaci knjigu u vremenski stroj!"

Objava: 19.04.2018 | Admin

Povodom manifestacije Noć knjige 2018. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizirao je nagradni natječaj "Ubaci knjigu u vremenski stroj!" na temu budućnosti knjige. Državni natječaj za likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola provela je Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji sa stručnim suradnicima školskim knjižničarima.

Na Natječaj je od 15. ožujka do 12. travnja pristiglo 176 likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola (ukupno 52 škole, od kojih 37 osnovnih i 11 srednjih škola) iz 15 hrvatskih županija.

Od pristiglih radova tročlani žiri sastavljen od predstavnika organizatora, u sastavu: Ana Saulačić (predsjednica žirija; HUŠK/Agencija za odgoj i obrazovanje), Isabella Mauro (KGZ/Hrvatski centar za dječju knjigu) i Iva Perković (Organizacijski odbor Noći knjige/Moderna vremena) odabrao je četiri rada koji prema kriterijima likovnosti i originalnosti ideje najbolje prikazuju temu budućnosti knjige.

Nagrade su dodijeljene u trima kategorijama (dvije za osnovnu i dvije za srednju školu):

1. učenički radovi osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)
I. mjesto osvojio je Joel Žnidaršić, 4.a iz OŠ "Jabukovac", Zagreb.

2. učenički radovi osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)
I. mjesto osvojila je Petra Musladin, 6.c iz OŠ Ivana Gundulića, Dubrovnik.

3. učenički radovi srednjih škola
I. mjesto osvojio je Domagoj Jaman, 2.g iz Ekonomske škole Vukovar, a II. mjesto osvojila je Marijana Bratanić, 1.d iz Tehničke škole Bjelovar.

Čestitamo nagrađenima i njihovim mentorima i knjižničarima Zlatki Belošević (Zagreb), Martini Skvrce (Dubrovnik), Mariji Bratonja (Vukovar) i Rajni Gatalica (Bjelovar).

Dodjela nagrada i priznanja održat će se na svečanom otvorenju Noći knjige, 23. travnja 2018. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Uz četiri pobjednička rada, stručni žiri je odabrao i radove koji će tijekom mjeseca svibnja biti digitalizirani i predstavljeni u posebnoj virtualnoj izložbi na stranicama Noći knjige.

Nagrade:

Nagrade našim dobitnicima su osigurali nakladnici: Školska knjiga, Naša djeca, Matica Hrvatska i Zagrebačka naklada te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

 

 

PODJELI:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr