Kratka povijest čitanja - Čitanje je lijek za dušu :: Čavle

Kratka povijest čitanja - Čitanje je lijek za dušu

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Čavle,
Čavle 206, Čavle, 51219

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2016 u 18:00
Kraj programa: 22.04.2016 u 19:00

RADNJA:

Uvodne prezentacije "Kratka povijest čitanja" i "Čitanje je lijek za dušu". Slijedi anketa "Kako i koliko čitamo", koja će dati odgovore na pitanja kako te koliko učenici uopće čitaju. Rezultati će biti objavljeni 25. travnja ispred učionice 103, ali i u radijskoj emisiji 3+mi. Slijedi program "Priče koje volimo", a prezentira se javnim čitanjem. Sudionici prema unaprijed dogovorenom rasporedu čitaju uz PP prezentaciju. Završni je dio izrada plakata i uređenje panoa "Knjige koje volimo".

SUDJELUJU:
učenici petog i šestog razreda

OSVRT:
U našoj su školi drugu godinu zaredom održane aktivnosti u sklopu manifestacije Noć knjige.
I ove smo se godine, dodatno potaknuti uspješnom realizacijom prošlogodišnjih aktivnosti, rado pridružili projektu. Naš program za najdulju kulturnu noć u Hrvatskoj ove sam godine osmislila u četiri koraka: na početku su sudionici ispunili anketu "Kako i koliko čitamo"; uvodne prezentacije "Kratka povijest čitanja" i "Čitanje je lijek za dušu" održale su učenice 6.a Leonarda Bernobić i Ramona Zoretić; čitanjem uz prezentacije oduševili su nas učenici 5.a i c razreda: Dora Rački, Matea Haramija, David Samardžić, Laura Lukanić, Hana Neškić, Korina Sveško, Elena Broznić, Matea Matković, Lucia Čavić, Petar Bocka, David Sobotinčić i Vito Maškarin. Priče smo pomno birali, vodeći računa o tome da glavne teme budu obitelj, zajedništvo, mir, sreća, ljubav, značenje neznatnih ljudi, stvari, riječi i djela te da bude želju za čitanjem. Programu je nazočila i grupa knjižničara sa svojom voditeljicom, knjižničarkom Jasenkom Kovačić. Posebno zadovoljstvo pruža činjenica da su nam se ove godine u velikom broju pridružili i dječaci. U danima koji dolaze učenici će s pripravnicom Anom Novotny, profesoricom hrvatskoga jezika i književnosti koja je ujedno bila i naš fotograf, urediti pano posvećen ovoj posebnoj večeri. Sudionici su za uspomenu ponijeli kućama straničnike s podsjetnikom na devet dobrih razloga za čitanje.
Društvene mreže već su prepravile fotografije i videozapisi s jučerašnjih događanja u čast knjige i čitanja, uz želje da ih dijelimo dalje – „neka se vidi u kakvom društvu želimo živjeti“.
Katarina Badurina Miculinić, učiteljica hrvatskoga jezikaOGANIZATOR:

Osnovna škola Vugrovec - Kašina (Ustanova)

Ulica Ivana Mažuranića 43, Kašina, 10362

Kratka povijest čitanja - Čitanje je lijek za dušu

Kratka povijest čitanja - Čitanje je lijek za dušu

Kratka povijest čitanja - Čitanje je lijek za dušu

Kratka povijest čitanja - Čitanje je lijek za dušu

Kratka povijest čitanja - Čitanje je lijek za dušu

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr