Djeca u kući pisaca :: Zagreb

Djeca u kući pisaca

Redovni |

MJESTO:
Hrvatsko društvo pisaca,
Basaričekova 24, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 13:30
Kraj programa: 21.04.2023 u 14:30

RADNJA:

U okviru manifestacije Noć knjige 2023. u vili Arko, takozvanoj kući pisaca, gdje se nalazi Hrvatsko društvo pisaca, na zagrebačkom Gornjem gradu u Basaričekovoj ulici 24, u petak 21. travnja 2023. održat će se susret dvoje naših uglednih pisaca – pjesnikinje i prozaistice Dorte Jagić i prozaika Romana Simića – s djecom iz Osnovne škole Hugo Kon. Dorta Jagić i Roman Simić su i autori slikovnica, iz kojih će ovom prilikom djeci čitati i o njima s djecom razgovarati. Bit će riječi i o tome kako se postaje pisac/spisateljica i pjesnik/pjesnikinja, kako nastaje knjiga i slikovnica, kako radi mašta u odraslih i je li ona ista kao u djetinjstvu. Kako odrastao pisac ponovno postaje dijete i može li se zapravo ikada prestati biti dijete, a ako može, kako to spriječiti. No, razgovor će teći i kako djeca budu željela, uz pitanja, razigrani dijalog, poziv na aktivno sudjelovanje u susretu. 

Prije susreta djecu će se provesti kroz vilu Arko, uz djeci prilagođenu priču o njezinoj povijesti i o tome kako može tristo i pedeset pisaca stati u jednu kuću. 

Dorta Jagić je uz brojne uglednim nagradama ovjenčane knjige poezije i proze (eseja) napisala i dvije slikovnice – "Inženjer leta na kraju svijeta" i "Tri putnika u zemlju Nut". Roman Simić autor je nagrađenih knjiga kratkih priča, ali i slikovnica "Baba Jaga i div Zaborav", "Jura i klupko laži", "Jura i raketa za tužne misli", "Jura i gospođica zavissst", "Jura i kuckalo protiv dosade", "Jura i klupko laži" i "Što se ne može ukrasti" te romana za mlade "Iva, do Mjeseca i natrag".

SUDJELUJU:
Dorta Jagić, Roman Simić i učenici 1.-5. razreda OŠ Hugo KonOGANIZATOR:

Hrvatsko društvo pisaca (Ostalo)

Basaričekova 24, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr