Matičin čitalački maraton :: Zagreb

Matičin čitalački maraton

Redovni |

MJESTO:
Hrvatska matica iseljenika,
Trg Stjepana Radića 3, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 12:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 13:00

RADNJA:

S vojvođanskih ravnica glasovi kazivača dopiru do globalnih čitača, zahvaljujući etnološkim, kulturnoantropološkim i interdisciplinarnim terenskim istraživanjima – čiji je rezultat nakladnički pothvat vidljiv na gotovo 2000 stranica u četiri zasebne knjige koje su ispisali etablirani znanstvenici, studenti i vrsni publicisti. Usto, i nas u Matici zanima „Sanjaju li roboti električne knjige?“ 

Matičin čitalački maraton počinje promocijom dviju knjiga: „Hrvati u Banatu: doseljavanje, tradicijska baština i identitet“ (2022.) i „Identitet srijemskih Hrvata kroz prizmu tradicijske baštine“ (2020.). Etnološka i kulturnoantropološka istraživanja baštine Hrvata u Vojvodini provođena su od 2009. do 2021. godine i rezultirala su fantastičnim znanstvenim monografijama, koje ćemo promovirati prvi put u Zagrebu. 

Knjige su objavljene u suizdavaštvu FF Pressa, Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice.

SUDJELUJU:
prof. dr. sc. Milana Černelić; izv. prof. dr. sc. Mario Bara; izv. prof. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, prof. Mijo Marić, prof. Katarina Čeliković i prof. Tomislav Žigmanov
Organiziraju: HMI i Filozofski fakultet - Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju (Zagreb), te ZKVH (Subotica).OGANIZATOR:

Hrvatska matica iseljenika (Nakladnik)

Trg Stjepana Radića 3, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr