80. rođendan Malog princa :: Crikvenica

80. rođendan Malog princa

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Zvonka Cara,
Kotorska 13, Crikvenica, 51260

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 17:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 19:00

RADNJA:

Noć knjige u Osnovnoj školi Zvonka Cara Crikvenica bit će u znaku Malog princa. Ove godine Mali princ slavi svoj 80. rođendan. Program obilježavanja započet će učeničkom prezentacijom o Malom princu i njegovu autoru Antoineu de Saint-Exuperyju. Uslijedit će kviz znanja u aplikaciji Kahoot, a "najbržem učeničkom prstu" bit će uručena simbolična nagrada.

Po završetku kviza učenicima će biti ponuđene aktivnosti i radionice posvećene Malom princu. Učenici će istražiti manje poznate pojmove iz knjige pomoću rječnika, a potom će zaigrati Pictionary. Stariji učenici okušat će se u radionici blackout poezije te će na predlošcima iz knjige stvarati "nove" poetske tekstove. Malog princa zamislit ćemo i u virtualnom svijetu te će učenici osmisliti njegov Facebook ili Instragram profil koji će sadržavati maštovite objave s njegova putovanja. Kreativci će svoje vještine pokazati u izradi uporabnih staklenki "decoupage" tehnikom s motivima iz djela.

SUDJELUJU:
učenici 5. – 8. razreda, učiteljica hrvatskog jezika Sanja Krešić, školska knjižničarka Mirela Majnarić, asistentica u nastavi Sanja Miletić (decoupage radionica)

OSVRT:
U petak, 21. travnja 2023. godine, u školskoj knjižnici Osnovne škole Zvonka Cara prvi je put održana Noć knjige, manifestacija koja promiče knjigu i čitanje. Za temu večeri odabran je Mali princ, koji ove godine slavi veliku 80. obljetnicu svog prvog izdanja. Uvijek rado čitano djelo Antoinea de Saint-Exupéryja potaklo je brojne učenike na sudjelovanje u programu. Nakon uvodne prezentacije o Malome princu i njegovome autoru učenice Luce Mudražija, posjetitelji su odigrali kviz znanja pomoću aplikacije Kahoot. Najbolje poznavanje djela pokazale su osmašice Karla Marković i Sara Solomun kojima su uručene prigodne nagrade.

Po završetku kviza učenici su se uključili u razne aktivnosti i radionice posvećene Malome princu pod vodstvom knjižničarke Mirele Majnarić, učiteljica Sanje Krešić, Ane Lončarić Kostrenčić, Nikoline Vaić te asistentice u nastavi Sanje Miletić. Zaigrali su Pictionary, stvarali „nove“ poetske tekstove tehnikom „blackout poezije“, maštali o novim putovanjima maloga princa i pisali njegove objave na društvenim mrežama, oslikavali i izrađivali straničnike i kartice s citatima iz knjige, okušali se u kratkom tečaju francuskog jezika te „decoupage“ tehnikom ukrašavali staklenke motivima iz knjige. Sve stvorene radove učenici su mogli ponijeti kući, kao suvenir na održano događanje.

Kako je Mali princ preveden na preko 290 stranih jezika i dijalekata, u jezičkom kutku učenicima su bili ponuđena izdanja na hrvatskom, engleskom, njemačkom i francuskom jeziku te na čakavskome dijalektu koja su mogli prelistati i usporediti.

Velik odaziv učenika i interes za sve ponuđene aktivnosti najbolji su pokazatelj uspjeha našeg događanja, i vjetar u leđa za organizaciju Noći knjige u nadolazećim godinama.OGANIZATOR:

Osnovna škola Zvonka Cara (Ustanova)

Kotorska 13, Crikvenica, 51260

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

80. rođendan Malog princa

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr