Logorovanje uz dobro štivo :: Cestica

Logorovanje uz dobro štivo

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić "Zeko" Varaždin, podružnica Cestica,
Dravska 2A, Cestica, 42208

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 09:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 10:30

RADNJA:

U sobi će se postaviti šator i improvizirano logorište te će se soba zamračiti. Pokrenut će se atmosferična glazba (noćni zvukovi, glasovi životinja, pucketanje vatre) te stvoriti napeta atmosfera (pomoću čula i primanja audiopodražaja i vizualnih podražaja). Na način prilagođen dobnom uzrastu djece, pročitat će se i prepričati roman "Tajna krvavog mosta" Marije Jurić Zagorke. Djeca će kroz djelo upoznati hrvatsku nacionalnu povijest te će nakon toga razgovarati o autorici. Na kraju će izraditi edukativni plakat te zajednički naslikati portret Marije Jurić Zagorke.

SUDJELUJU:
Dorotea Ivančić, Igor Pšag, djeca starije odgojne skupine

OSVRT:
Dan započinje vođenim razgovorom o knjigama s djecom. Pričaju o svojim najdražim knjigama, omiljenim likovima iz bajki, vrstama knjiga, kao i o tome s kim i zašto čitaju slikovnice. Zajednički se izrađuje plakat na koji bilježe svoje zaključke.

Djeci se predstavlja lik Marije Jurić Zagorke kao iznimne djevojčice koja je svojim spisateljskim radom promijenila svijet. Djeci odgojitelji iznose zanimljive činjenice o njezinu životu i objašnjavaju zašto su njezin lik i djelo važan za našu povijest i kulturu. Potom slijedi kviz znanja o Mariji Jurić Zagorki koji pobuđuje dječju znatiželju.

Nakon upoznavanja s Marijom Jurić Zagorkom, odgojiteljica stvara zamračenu atmosferu u sobi dnevnog boravka pogodnu za čitanje romana. Rolete su spuštene, djeca su ugodno smještena i upaljena je lampica. Odgojitelji su izabrali tri ulomka iz kojih djeca upoznaju glavne likovne i upoznaju mjesto radnje (Zagreb). Već prije ove pedagoške godine istraživali su grad Zagreb te odgojitelje zanima koliko su djeca zapamtila i mogu li povezati naučeno s novim informacijama.

Nakon čitanja, odgojitelji s djecom razgovaraju o pročitanom te zajednički dovršavaju plakat svojim zaključcima.

Ostatak dana djeca uživaju u zamračenoj atmosferi šatora, gdje listaju i čitaju slikovnice po svojem izboru.OGANIZATOR:

Dječji vrtić "Zeko" Varaždin (Ustanova)

J. Križanića 96, Varaždin, 42000

Logorovanje uz dobro štivo

Logorovanje uz dobro štivo

Logorovanje uz dobro štivo

Logorovanje uz dobro štivo

Logorovanje uz dobro štivo

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr