Tolerancija jučer, danas, sutra :: Knin

Tolerancija jučer, danas, sutra

Redovni |

Učenici će se u razgovoru s knjižničarkom i učiteljicom prisjetiti djevojčice Srne iz lektire "Duga" Dinka Šimunovića – kako je živjela, što je sve doživjela. Nakon razgovora o Srni, upoznaju novu djevojčicu Tizi iz knjige "Eksperiment" Damira Hoyke. Učenici će kroz razgovor uspoređivati Srnu i Tizi, njihove živote, i pokušati odgovoriti na pitanje što nam donosi budućnost, odnosno umjetna inteligencija. Radionicu će završiti pišući sastav na temu Osvrt na krajnosti.

" >

MJESTO:
Osnovna škola Domovinske zahvalnosti,
Josipa Jovića 2, Knin, 22300

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 11:30
Kraj programa: 21.04.2023 u 13:00

RADNJA:

Učenici će se u razgovoru s knjižničarkom i učiteljicom prisjetiti djevojčice Srne iz lektire "Duga" Dinka Šimunovića kako je živjela, što je sve doživjela. Nakon razgovora o Srni, upoznaju novu djevojčicu Tizi iz knjige "Eksperiment" Damira Hoyke. Učenici će kroz razgovor uspoređivati Srnu i Tizi, njihove živote, i pokušati odgovoriti na pitanje što nam donosi budućnost, odnosno umjetna inteligencija. Radionicu će završiti pišući sastav na temu Osvrt na krajnosti.

SUDJELUJU:
učenici 8.c razreda, Anita Škundrić, učiteljica; Marijana Blažević, knjižničarka

OSVRT:
Radionica je započela razgovorom o djevojčici Brunhildi (Srni) iz knjige "Duga" Dinka Šimunovića. Učenici 8.c razreda prisjetili su se vremena u kojem je živjela te što se sve s njom dogodilo samo zbog toga jer je bila žensko. Nakon toga upoznali su djevojčicu Tizi iz knjige "Eksperiment" Damira Hoyke.



OGANIZATOR:

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti (Ustanova)

Josipa Jovića 2, Knin, 22300

Tolerancija jučer, danas, sutra

Tolerancija jučer, danas, sutra

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr