U svijetu fantastične priče :: Rijeka

U svijetu fantastične priče

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Srdoči,
Ante Modrušana 33, Rijeka, 51000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2023 u 17:00
Kraj programa: 23.04.2023 u 20:00

RADNJA:

Književnik i novinar Zoran Krušvar gostovat će u našoj školi. Učenike od petog do osmog razreda uvući će u svijet fantastike i naučiti ih kako se piše fantastična priča. Nakon izlaganja učenici će napisati svoje priče, a tri najbolje dobit će i nagrade.

 

SUDJELUJU:
Zoran Krušvar, književnik i novinar, Irena Ritterman, Antonija Strika, Tihana Host, Ana Babić i Ivana Žeravica, učiteljice Hrvatskoga jezika u OŠ Srdoči

OSVRT:
U svijetu fantastike

Noć knjige 2023. bila je posvećena fantastici i nismo mogli pozvati u goste bolju osobu od književnika Zorana Krušvara, autora mnogobrojnih fantastičnih priča. Svojim poticajnim izlaganjem o svijetu fantastike i nastajanju priča s fantastičnim elementima uspio je motivirati okupljene učenike koji su potom pisali svoje priče. Uzbuđeni zbog susreta s književnikom i prigodnih nagrada, učenici su dali sve od sve da zadive gosta i svoje učiteljice.
Povjerenstvu je zaista bilo teško odrediti samo tri najbolja rada pa je dodijeljeno čak šest nagrada. Svojom pričom o bijeloj divi zadivila nas je Maša Š. osvojivši prvu nagradu. Drugonagrađeni Mauro S., uz strašne elemente, dobro nas je nasmijao svojim smislom za humor dok je treća nagrada otišla u ruke Katarine M.. Ema M. autorica je priče o čarobnjaku i zvijezdama. Ništa manje zanimljiva nije bila priča Klare S. dok je šesta nagrada pripala Mari G. koja nas je odvela na putovanje u nepoznato.
Književnik Zoran Krušvar pohvalio je kreativnost i trud naših učenika. Učiteljicama Ani, Antoniji, Ireni, Ivani i Tihani ovo je poticaj da i dogodine osmisle ljubiteljima knjige večer za pamćenje.OGANIZATOR:

Osnovna škola Srdoči (Ustanova)

A. Modrušana 33, Rijeka, 51000

U svijetu fantastične priče

U svijetu fantastične priče

U svijetu fantastične priče

U svijetu fantastične priče

U svijetu fantastične priče

U svijetu fantastične priče

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr