Učitavanje :: Zagreb

Učitavanje

Redovni |

MJESTO:
Književni klub Booksa,
Martićeva 14d, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 19:00
Kraj programa: 22.04.2022 u 21:00

RADNJA:

U svojem specijalnom izdanju za Noć knjige, Učitavanje gleda unatrag i poziva svoje nakadašnje goste ne bi li publika saznala kako se odvija njihov pjesnički život, što su pisali, što pišu i što će pisati. Program se odvija u suradnji s članovima Književne grupe 90+, a tribinu vode mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić, dok su gosti Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić. 

Antonio Karlović za sobom ima nekoliko značajnih nagrada: prvu nagradu međunarodnog pjesničkog festivala u Vrbasu (2017.), književnu nagradu Milivoja Cvetnića (2018.) i nagradu Na vrh jezika (2021.) Pjesme su mu objavljene u više časopisa i izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je izdao dvije samostalne zbirke poezije: "Tijela. Stepenice. Siromaštvo." (2018.) i "Ego-Stripper" (2019.). Tomislav Augustinčić, etnolog je i antropolog, asistent na Odjelu za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru te kritičar portala Booksa.hr. Do sada je objavio jednu zbirku poezije, "Ipak, zora" (SKUD Ivan Goran Kovačić, 2020.), za rukopis koji je nagrađen na Goranovu proljeću. 

Učitavanje već godinama nastoji popularizirati poeziju među širokom publikom i demistificirati je čitateljima, a forme ovih tribina to omogućuju uključivanjem publike u razgovor i razmjenom mišljenja, slobodnim prostorom susreta pisca i čitatelja. Gostuju uvijek mladi domaći pjesnici i pjesnikinje, kako oni već afirmirani tako i mladi koji tek stupaju na scenu. 

SUDJELUJU:
Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić, voditelji: Martin Majcenović i Vigor VukotićOGANIZATOR:

Književni klub Booksa (Ostalo)

Martićeva 14d, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr