Učiteljska Iskra u Noći knjige 2022. :: Gospić

Učiteljska Iskra u Noći knjige 2022.

Redovni |

MJESTO:
Odjel za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilište u Zadru,
Ulica dr. Ante Starčevića 12, Gospić, 53000

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 10:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 20:00

RADNJA:

Čitateljski klub Iskra, osnovan prije godinu dana na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, u ovogodišnjoj Noći knjige sudjeluje aktivnostima kojima nastavlja promicati kulturu čitanja među studentima učiteljskog studija i stanovnicima lokalne zajednice. Prva od njih jest stavljanje u javni prostor, ispred zgrade Odjela za nastavničke studije u Gospiću, samostojeće kućice za razmjenu knjiga 25. travnja 2022., s namjerom kontinuiranog senzibiliziranja zajednice u kojoj živimo za čitanje, promicanje ljubavi prema knjizi i čitanju. Zamišljena kao mala knjižnica, na tragu već realiziranih sličnih ideja, knjižnica-kućica djelovat će po principu „Jednu knjigu uzmi, jednu donesi“ ili „Posudi, pročitaj, vrati“. Naslove koje nudimo u našoj kućici studenti su marljivo prikupljali kroz proteklu godinu i prilagođavali svim uzrastima. 

Ujedno, želeći osvijestiti ljepotu književnog teksta u javnom prostoru, članovi čitateljskog kluba Iskra, zajedno s članovima čitateljskog kluba Samostalne narodne knjižnice Gospić, čitanjem odabranih ulomaka književnih tekstova, tematski vezanih uz ovogodišnji pojam Noći knjige – sloboda, na poznatim gospićkim lokacijama pokušat će potaknuti članove zajednice da uzmu knjigu u ruke i uživaju kao i oni! 

Sudjelovanjem u manifestaciji Noć knjige želimo „zapaliti iskru“ čitanja u široj zajednici, a boljeg promotora čitanja od studenata – budućih učitelja, pronositelja znanja, vjerujemo da je teško naći!

 

SUDJELUJU:
studenti Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru

OSVRT:
UČITELJSKA ISKRA U NOĆI KNJIGE 2022.

U okviru obilježavanja ovogodišnje Noći knjige, naš studentski čitateljski klub Iskra, pod vodstvom asistentice Marine Franić Šimunić, proveo je dvije aktivnosti. Prva od njih bila je postavljanje kućice za razmjenu knjiga ispred zgrade Odjela za nastavničke studije u Gospiću s namjerom senzibiliziranja šire javnosti za čitanje i promicanje ljubavi prema knjizi i čitanju. Kućica je postavljena s namjerom kontinuiranog senzibiliziranja zajednice u kojoj živimo za čitanje, promicanje ljubavi prema knjizi i čitanju. Zamišljena kao mala knjižnica, na tragu već realiziranih sličnih ideja, knjižnica-kućica djeluje po principu "Posudi, pročitaj, vrati" ili "Jednu knjigu uzmi, jednu donesi" i dostupna je svima.

A druga aktivnost bila je čitanje naglas na prepoznatljivim lokacijama grada Gospića. Naime, želeći osvijestiti ljepotu književnog teksta u javnom prostoru, članovi čitateljskog kluba Iskra, u suradnji s čitateljskim klubom Samostalne narodne knjižnice Gospić, čitanjem odabranih ulomaka književnih tekstova, tematski vezanih uz ovogodišnji pojam Noći knjige – sloboda, na poznatim gospićkim lokacijama pokušali su potaknuti članove zajednice da uzmu knjigu u ruke i uživaju kao i oni!

U ugodnom društvu, uz lijepu pisanu riječ, ali i glazbenu pratnju naše studentice Nine Kosor, vrijeme je brzo proletjelo!

Cilj sudjelovanja u manifestaciji Noć knjige bio je „zapaliti iskru“ čitanja u široj zajednici, a boljeg promotora čitanja od studenata – budućih učitelja, pronositelja znanja, vjerujemo da je teško naći!OGANIZATOR:

Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru (Ustanova)

Ulica dr. Ante Starčevića 12, Gospić, 53000

Učiteljska Iskra u Noći knjige 2022.

Učiteljska Iskra u Noći knjige 2022.

Učiteljska Iskra u Noći knjige 2022.

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr